OŠTRE MJERE

Karamarko: Nema više opomena i ukora, huligani će ići u zatvor

Napadi na policajce su česti, a mi ćemo zaštiti svoje ljude, rekao je danas ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u Karlovcu
 Damir Krajač / Cropix

KARLOVAC - Izgrednici na sportskim natjecanjima koji ponavljaju djela bit će kažnjavani zatvorskim kaznama, a ne opomenama i ukorima sudaca za prekršaje, to će biti naš prijedlog u Zakonu o policiji koji završavamo. Napadi na policajce su česti, a mi ćemo zaštiti svoje ljude. Naši policajci su dobro zaštićeni što se tiče opreme, no nije problem u opremi, već u tome što se napadi kvalificiraju kao prekršaji, a mi želimo da uđu u kaznenu odgovornost - rekao je to u Karlovcu danas ministar Karamarko.

Rekao je kako je nasilje na utakmicama učestala pojava te da misli "da policajci nisu dovoljno zaštićeni postojećim zakonima, mi ćemo nastojati riješiti taj dio i zaštiti naše ljude koji vrijedno rade svoj posao".

To se ne odnosi samo na Zakon o policiji i ovlasti policije već i na Zakon o navijačima. Ići će, dodao je, s novim prijedlogom poboljšanja tog zakona i postrožiti neke mjere.

- Zadovoljni smo, pravda je zadovoljena, to je maksimalna kazna, međutim život mladog policajca nitko neće vratit - kratko je ministar Karamarko prokomentirao presudu Kazimiru Dužnoviću, pljačkašu banke u Sesvetama koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva policajca Ivana Grbavca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 05:23