AFERA BARBIKA

KARAMARKO 'Josipović ima sve instrumente u rukama, a pogriješio je u taktici'

 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je u Osijeku uoči početka sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, aferu „Barbika“ o kojoj je javnost upoznao predsjednik države Ivo Josipović.

- Opet se ponavlja ista priča, već viđeno i pomalo dosadno. Pokušava se uoči kampanje diskreditirati i ocrniti jednog kandidata, a u ovom slučaju našeg i najboljeg kandidata. Ne obazirem se na to. Čudi me međutim gospodin predsjednik koji ima instrumente u rukama i može ispitati tko se time bavi, umjesto što je to publicirao preko novinara kojima je podijelio te materijale. To je trebalo ići u smeće ili ispitati tko to radi. Malo je možda predsjednik pogriješio u taktici - rekao je Karamarko.

Iz Ureda predsjednika Ive Josipovića sinoć je demantirano da je dokument pod nazivom "Akcijski plan Barbika - radna verzija, strogo povjerljivo ", kojim bi se diskreditirala HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović - nastao u SDP-u za potrebe Josipovićeve predizborne kampanje.

Josipović smatra kako je riječ o podmetanju. Također je naveo da je dokument kreacija 'paraobavještajnog podzemlja', te kako je riječ o 'prljavom obliku političke borbe' i da istraživanje autora nije posao za sigurnosne službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:38