23. OBLJETNICA HDZ-a

Karamarko: Ima li HDZ snage vratiti se na vlast? Kakvo vam je to pitanje?

Zagreb, 170612.NK Jarun.U prostorijama NK Jarun odrzana je svecana sjednica HDZ-a povodom 23. obljetnice osnutka te stranke na kojoj su prisustvovali predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, Drago Prgomet, Luka Bebic, Darko Milinovic, Vladimir Seks i drugi clanovi HDZ-a. Tomislav Karamarko urucio je polaznicima Politicke akademije Zaklade hrvatskog drzavnog zavjeta uvjerenja o zavrsenom programu, nakon cega je odigrana nogometna utakmica izmedju seniora i mladezi HDZ-a.Na slici: Tomislav Karamarko i Vladimir Seks.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

NOVO 13:35 - Vrijeme je da u EU uđemo sa punim imenom i prezimenom a to ime i prezime ispisivali su Franjo Tuđman, HDZ i branitelji, a ne nikakav Josip Broz Tito. Mi smo Europljani, ali smo Hrvati s dubokim korjenima u europskoj povijesti, borili smo se za svoju zemlju, to ćemo i dalje raditi - žestokim govorom predsjendik HDZ-a Tomislav Karamarko otvorio je obilježavanje 23. obljetnice osnivanja stranke u baraci NK Jaruna, gdje je stranka i osnovana.

Doživjeli smo najperverzniju političku inverziju da je dr. Tuđman proglašavan diktatoroma, nastavio je Karamarko, uz opasku da su oni koji su svoju karijeru gradili na hrvatskoj muci 70-tih godina proglašavasu proglašavani očevima hrvatske demokracije:

- To smo mi dopustili. Najveći problem HDZ-a je što smo dopustili da takozvani ljevičari koji to zapravo nisu, protegnu svoju ideološku supstancu kao opće vrijednosti koje treba slijediti. Gdje smo bili kada se događao famozni proces detuđmanizacije u stranci? Toga je dosta!

Karamarko je ponovio da je aktualna vlast nenarodna, nesposobna i da rastače vrijednosti stvorene devedesetih.

- Nakon ovih što kukuriču i nose makarkakva jaja, siguran sam da ćemo opet na vlast i nadam se da nam se nikada više neće dogoditi netko tko će baciti ljagu na HDZ. Vratit ćemo pravu autentičnu Hrvatsku u HDZ, a HDZ ćemo vratiti hrvatskom narodu i ne bojim se za budućnost ove stranke - ustvrdio je Karamarko koji je nabrajajući ličnosti u temeljima HDZ-a istaknuo i Vladimira Šeksa.

Ivan Vekić, jedan od osnivača koji više nije član stranke Karamarku je poručio da ne gubi dragocjene ljude za račun onih koji će doći u drugom ešalonu i dodvoriti se.

Predsjednik HDZ-a Tomislav B na novinarske je upite izjavio kako ne zna zbog čega bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor ne bi dobila poziv da sudjeluje u današnjoj svečanosti obilježavanja 23. obljetnice HDZ-a u prostorijama NK Jarun, te zašto nije na svečanosti.

„Ne znam o tome ništa. Ne bih vam mogao to komentirati. Ako je poziv dobio Vladimir Šeks ne vidim razlog zašto ga Jadranka Kosor ne bi dobila“, rekao je Karamarko komentirajući medijske navode kako Jadranka Kosor, koja je u petak zajedno s Vladimirom Šeksom razriješena dužnosti potpredsjednice Hrvatskog sabora, nije dobila poziv za današnju svečanost.

Predsjednik HDZ-a je kazao kako je poslan i javni poziv svima da dođu.

12:24 - HDZ je u baraki na Jarunu proslavio obljetnicu osnutka već tradicionalnom Akademijom i nogometnom utakmicom seniora i mladeži.

Za razliku od prethodnih godina, zidove skučene barake nije krasila fotografija aktualnog predsjednika Karamakra, kako su to običavali raditi njegovi prethodnici.

Na samu Akademijju prvi put nakon 23 godine pozvani su osnivači stranke, a za koje je Karamarko rekao: "Bili su tu prije 23 godine, a onda ih do ove godine nitko na ništa nije pozivao u HDZ-u!".

Bivša predsjednica HDZa Jadranka Kosor, na Jarunu se nije pojavila uvrijeđena što je dobila pozivnicu samo za domijenak, a ne i za svečanost u baraki.

HDZ-ovci su svome podmlatku podjelili diplome stranačke Političke škole, a Darko Milinović, koji dosad nije propuštao nogometne utakmice seniora i mladeži, svoj izostanak je objasnio:

"Kasno sinoć održana je sjednica predjedništva, na kojoj je odlučeno da je ne mogu igrati. Ne znam zbog kojih razloga", ustvrdio je Milinović te se nasmijao i zaključio:

"Šalim se, naravno, ne igram jer sam operirao nos, ali bilo je lijepo vidjeti vaša izbezumljena lica kada sam govorio o kasnosinoćnoj sjednici."

Na proslavi je bio i Vladimir Šeks koji je dobio pozivnicu na svečanost kao jedan od osnivača stranke i koji je ponovio da bez obzira na pretprljeni politički poraz nema namjeru odustati od politike.

Pred HDZom Tomislav Karamakro najavio je ofenzivu oporbe, analizu svega što je Kukuriku vlada radila posljednjih pest mjeseci, te analizu svih točaka koje je Sabor raspravio od prosinca prošle godine.

Na pitanje ima li HDZ snage vratiti se na vlast, smo je kratko ustvrdio: "Kakvo je to pitanje?"

Milinović: Učinit ću sve da se HDZ- vrati na politički tron

ZAGREB - Darko Milinović, protukandidat aktualnog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na nedavnim stranačkim izborima, izjavio je danas kako će učiniti sve da se HDZ vrati na politički tron u Hrvatskoj.

"Učinit ću sve i bit ću jedna od malih karika u vraćanju HDZ-a na politički tron na političkoj sceni u Hrvatskoj", rekao je Milinović novinarima na svečanosti obilježavanja 23. godišnjice HDZ-a u prostorijama NK Jarun, govoreći o svom daljem angažmanu u HDZ-u.

"Takmičit ću se s ostalim kolegama da moj županijski odbor u idućim izborima ima najbolji rezultat. Svi takvom poslu moramo prionuti i onda nema zime za HDZ, a koljena će se tresti u SDP-u jako brzo", ustvrdio je.

Na novinarski upit zašto danas ne sudjeluje u prigodnoj nogometnoj utakmici HDZ-ovih juniora i seniora Milinović je rekao kako je nedavo bio na "maloj operaciji nosa" pa mi je sugerirano da se kloni nogometa kako ga ne bi lopta pogodila u nos. "Recimo što da se dogodi da me Kalmeta namjerno pogodi u nos", zapitao se Milinović. ( Hina)

Šeks: HDZ vidim kao vodeću političku snagu Hrvatske

ZAGREB - Bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i jedan od utemeljitelja HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je danas kako Hrvatsku u budućnosti vidi kao demokratsku, prosperitetnu zemlju i članicu velike europske obitelji, a HDZ kao vodeću političku snagu Hrvatske.

„HDZ ima snagu, ljude i članstvo da ponovno zadobije vjerodostojnost i povjerenje hrvatskih ljudi“, rekao je Šeks novinarima na obilježavanju 23. obljetnice stranke u prostorima NK Jarun.

Istaknuo je kako je to povijesna zadaća aktualnog vodstva HDZ-a, te izrazio uvjerenje da će ono u tome uspjeti.

Osobno će se, kazao je, zalagati za jedinstvo stranke kao i da HDZ ostvari povratak stranačkog dostojanstva te da se liši balasta „negativne prtljage koja se nataložila posebno kroz političko djelovanje ranijeg predsjednika HDZ-a“.

Na novinarski upit zašto današnjoj svečanosti na Jarunu nije nazočila i bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor, Šeks je odgovorio da koliko zna, ona nije pozvana. Na pitanje zašto, Šeks je rekao kako to ne zna. ( Hina)

Bebić: Vjerujem u novo vodstvo HDZ-a

ZAGREB - Bivši predsjednik Hrvatskog sabora i dugogodišnji visoki dužnosnik HDZ-a Luka Bebić izjavio je danas kako vjeruje u novo vodstvo stranke koje, kako je rekao, ima snage pobijediti na izborima.

„Vjerujem da će u dobroj sinkronizaciji unutarnjih prilika u stranci, i svega što zahtijevaju suvremene političke potrebe Hrvatske, vodstvo stranke dati odgovarajuće odgovore te da HDZ priprema još jedan politički uzlet“, izjavio je novinarima Bebić na svečanosti obilježavanja 23. obljetnice osnutka HDZ-a u prostorijama NK Jarun.

Upitan o tome što u vrhu stranke više nema bivše predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, Bebić je odgovorio kako kontinuitet postoji bez obzira koliko su neki ljudi u tom izbornom procesu koji je bio demokratski, bili pogođeni.

„U prilikama u kojima se nalazimo, svi moramo naše egocentrizme umanjiti, a taštine ublažiti i podvrći se općem interesu. Pri tom ne smijemo zaboraviti pojedince i pojedinačne interese, jer su oni također legitimni“, rekao je Bebić, istaknuvši, međutim, kako oni ipak ne mogu biti iznad stranačkih i državnih interesa. ( Hina)

Vijenci HDZ-a na grobu Franje Tuđmana

ZAGREB - U povodu 23. obljetnice osnutka Hrvaske demokratske zajednice (HDZ) izaslanstvo predvođeno predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom položilo je vijence na grob osnivača HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju.

Uz Karamarka vijenac su položili i Đuro Perica te Miroslav Tuđman a nazočili su i drugi visoki stranački dužnosnici.

Prije toga, izaslanstvo HDZ-a je položilo i vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu.

U povodu 23. obljetnice utemeljenja HDZ-a svečana sjednica stranke održava se u prostorijama NK Jarun. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:45