VRUĆI ASFALT

Kaos oko Imotskog: Vozači se gužvaju u kilometarskim kolonama zbog rijetko bizarne situacije, pogledajte fotografije

I pokraj postavljene privremene signalizacije i pomičnih semafora, kolone automobile su duge i po nekoliko kilometara
 Braco Ćosić/

Kako se i očekivalo, kada su prvi građevinski strojevi "napali" državnu cestu kod budućeg kružnog toka Vukadinović u Glavini Donjoj kod Imotskog, nastale su velike gužve u prometu, piše Slobodna Dalmacija.

I pokraj postavljene privremene signalizacije i pomičnih semafora, kolone automobile su duge i po nekoliko kilometara, posebno iz smjera Kamenmosta. No, što je, tu je, sa sličnim gužvama već godinama žive stanovnici Splita i šire okolice, u što se nerijetko i bez puno nervoze uklapaju i Imoćani, ali kad se takva situacija događa gotovo pred kućnim pragom, eto problema i povišenih tenzija. A tek je sezona počela...

image
Braco Ćosić/

Kako se zna, radovi na prvom imotskom "rotoru" (!) kojim će se izbjeći velike gužve na križanju državne, županijske i lokalne prometnice u Glavini Donjoj počeli su još početkom ožujka i već danas su trebali biti u poodmakloj fazi. No, onda se doznalo da uz "Hrvatske ceste" i "Vodovod Imotske krajine" kao drugi investitor na istom prostoru ima posla, i to s postavljanjem čvorišta za odvodnju oborinskih voda iz Imotskog.

Onda su se čekale cijevi iz inozemstva, pa su, konačno, pokrenuli bageri na državnoj cesti koja sav promet iz smjera Splita, makarske i Cetinske krajine vodi prema Imotskom. Kolone su već (pre)duge, a kako će biti predstojećaih dana, posebno tijekom vikenda kada budu vozili i kamioni iz Bosne i Hercegovine, tek treba vidjeti.

image
Braco Ćosić/

Sve u svemu, izgradnja cestovnog kružnog toka tek će krenuti na jesen, a kada će biti gotova, za sada nitko ne može niti prognozirati. Ni u "Hrvatskim cestama niti u izvođačlkoj tvrtki "Patrlji" iz imotskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:42