SUČELJAVANJE

Kandidati: Dinamo i Hajduk izbaciti iz Lige ako su namještali utakmice

 Sandra Šimunović/Cropix

Predsjednički kandidati Ivo Josipović, Nadan Vidošević, Vesna Pusić i Dragan Primorac ne misle da će poruka biskupa utjecati na rezultate izbora ili da će pomoći onim kandidatima za koje se pretpostavlja kako dijele stavove crkve oko pobačaja, neradne nedjelje i vjeronauka, donijeti dodatne glasove birača.

Četvero predsjedničkih kandidata suprotstavila su mišljenja u večerašnjem dvosatnom sučeljavanju Jutarnjeg lista u hotelu Westin. Najveću raspravu izazvao je sporazum sa Slovenijom u kojoj je Vesna Pusić otvoreno prozvala Josipovića da je odbijanjem tog sporazuma donio pogrešnu političku odluku.

U subotnjem Magazinu Jutarnjeg lista pročitajte cijelo sučeljavanje te na našim stranicama pogledajte videozapis sučeljavanja predsjedničkih kandidata

Iako kao građanka ne bi otišla na grob prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kao predsjednica države bi to učinila.

SDP-ov kandidat Ivo Josipović podržao bi odluku da se Dinamo i Hajduk isključe iz Prve nogometne lige ako bi se utvrdilo da su sudjelovali u namještanju utakmica. Njegov stav dijele i ostala tri predsjednička kandidata.

Na hipotetsko pitanje da li bi kao predsjednik pomogao Dalmacija cementu u situaciji kada bi tvrtki prijetio stečaj, a direktor bi došao tražiti njegovu pomoć, pomogao intervencijom kod banke, Nadan Vidošević odgovorio je potvrdno.

Dragan Primorac je otkrio da je protiv Zakona o medicinskoj oplodnji koji je donijela HDZ-ova većima čiji je dio bio donedavno. Tvrdi kako se zakonu protivio i na Predsjedništvu HDZ-a te kako bi to bio zakon čiju bi ocjenu ustavnosti tražio da je šef države.

Na sučeljavanje je Jutarnji pozvao i kandidata HDZ-a Andriju Hebranga kao i nezavisnog kandidata Milana Bandića. Obojica su se ispričali prethodno dogovorenim obvezama. Kandidati su odgovarali i na pitanja koja su postavili čitatelji portala Jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 06:32