I KUJUNDŽIĆ U UTRCI

Kandidat za šefa HDZ-a: Ljeti sam radio na baušteli, a na Pavelićevom grobu bio sam kao turist

Odlučio sam se kandidirati za šefa HDZ-a jer više ne mogu gledati kaos i katastrofu koja prijeti stranci. Nastavi li ovako, HDZ bi postupno mogao biti gurnut na marginu - kazao je jučer Milan Kujundžić
 Bruno Konjević/CROPIX

Odlučio sam se kandidirati za šefa HDZ-a jer više ne mogu gledati kaos i katastrofu koja prijeti stranci. Nastavi li ovako, HDZ bi postupno mogao biti gurnut na marginu - kazao je jučer Milan Kujundžić - još jedan u nizu kandidata koji želi na čelo stranke . Dugogodišnji HDZ-ovac i ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava tako je i službeno najavio svoju kandidaturu i time postao peti kandidat koji je kazao da želi biti “novi predsjednik HDZ-a”.

Kazao je da od HDZ-a namjerava napraviti suvremenu, europsku stranku, u čijem će vrhu biti mjesta za obrazovane i mlade ljude.

- Ako nestane HDZ-a, nestaje i demokracije, a time su ugroženi i temelji države - pojasnio je Kujundžić, kojemu je jedan od prvih ciljeva okupiti stranke desnog centra, ali i ujediniti članstvo.

Studirao i pravo

- Nitko se više ne treba plašiti da će biti isključen iz stranke ili da će snositi posljedice samo zato što je pripadao nekoj drugoj frakciji. Vjerujem da članovi HDZ-a više nikada neće dopustiti da budu izmanipulirani kao ovce - kazao je Kujundžić.

- I dok sam radio u bolnici Dubrava tražio sam samo bolje od sebe, a nije lako biti bolji od mene. Ja sam studirao pravo, i prosjek mi je bio 5,0. Studirao sam i medicinu, i sve sam završio u rekordnom roku. Nikada na jesen nisam polagao ispite, iako sam sva ljeta proveo na baušteli u Njemačkoj. Neće se više postavljati ljudi koji ne znaju ništa, kao što se događalo u prošloj i ovoj Vladi. U HDZ-u više neće biti klijentelističkih odnosa, niti prodavača magle. Stranku ću voditi prema modelu “prvi među jednakima” - istaknuo je Kujundžić koji je o kandidaturi razgovarao i s Jadrankom Kosor. Kaže da su se rastali u prijateljskom tonu i dogovorili kako će “onaj tko ne bude predsjednik, imati dignitet i mjesto u stranci”.

Za protukandidate kaže da zaslužuju poštovanje.

- Dobro je što se za predsjednika HDZ-a pojavilo više kandidata jer je to dokaz zdravog procesa u stranci - istaknuo je Kujundžić koji aktualnom vodstvu zamjera gubitak parlamentarnih izbora i to što su doveli do raskola u stranci. Komentirao je i svoj posjet Pavelićevom grobu 2003.

- Tada nisam bio u politici. Čisto turistički i iz znatiželje sam posjetio i Francov i Pavelićev grob. Pavelić je jedna nesretna osoba iz hrvatske povijesti - kazao je Kujundžić koji je na pitanje novinara je li posjetio i Titov grob, kazao:

Otići ću Titu na grob

- Nisam, ali ako me put nanese u Beograd, posjetit ću i Titov grob.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:36