SVJEDOK POKAJNIK?

Kalinić: Legija je 2004. naručio ubojstvo Zorana Vukojevića

ZAGREB - Milorad Ulemek Legija naručio je 2004. godine ubojstvo Zorana Vukojevića. Tako barem tvrdi Sretko Kalinić policijskim istražiteljima u Zagrebu, piše RTS. Kao razlog ubojstva, Kalinić je naveo Legijinu osvetu zbog Vukojevićevog svjedočenja pred Specijalnim sudom u Bogradu.

Prema riječima RTS-ova izvora bliskog istrazi, u otmici i ubojstvu Vukojevića sudjelovali su Miloš i Aleksandar Simović te Zoran Popović, a od Vukojevića su prije ubojstva uz mučenje pokušali dobiti informaciju o skrivenom nalazištu novca tako zvanog 'zemunskog klana'.

Ukoliko policijska istraga Kalinićeve navode uspije dokazati Legija kao i njegovi suradnici, braća Simović, ponovo će se naći na sudu. S druge strane, iako je osuđen na 40 godina zatvora, Kalinić može tražiti novo suđenje jer je prvo bilo odrađeno u njegovu odsustvu. Nada da će svoju kaznu uspjeti smanjiti suradnjom sa sudom te vjeruje da će dobiti status svjedoka pokajnika.

Podsjetimo, Kalinić je u odsustvu osuđen za ubojstvo osam osoba, no policija vjeruje kako to nisu jedina smaknuća koja je obavio kao ubojica 'zemunskog klana'. Tereti ga se i za suučesništvo u atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića. Njegovo bi se izručenje Srbiji trebalo dogoditi u sljedećih mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 22:58