SANADEROVI KOMPIĆI

Kakva ekipa! Uzvanike ‘Uprknuća’ TERETI se za ukupno 111 milijuna kuna ŠTETE

Na predstavljanju knjige Jerka Rošina najviše je pažnje privukao dolazak bivšeg premijera

Na predstavljanju knjige “Uprknuće” splitskog HDZ-ovca Jerka Rošina, najviše je pažnje privukao dolazak bivšeg premijera Ive Sanadera.

Društvo koje se okupilo, a među kojima se našli brojni Sanaderovi suradnici i prijatelji poput Luke Bebića, Berislava Rončevića, Biance Matković, Vinka Mladinea, Stjepana Fiolića i drugih, te se večeri dobro zabavljalo. No, činjenica je da su se u Novinarskom domu te večeri okupili mnogi koji su u zadnje dvije godine imali posla s USKOK-om i aferama.

Ivo Sanader tereti se za uzimanje 3,6 milijuna kuna provizije u slučaju Hypo, te za primanje 10 milijuna eura mita od šefa Uprave MOL-a Zsolta Hernadija.Tu je i Fimi-medija gdje USKOK tereti Sanadera da je zadržao za sebe 15 milijuna kuna, dok je 31,6 milijuna ostalo HDZ-u.

Stjepanu Fioliću uz aferu “Planinska”pripisivalo se i da je nezakonito uzeo 1,77 milijuna kuna poticaja za uzgoj kukuruza, pa je nakon inspekcije to morao vratiti.

Vinko Mladineo, bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša bio je priveden zbog Fimi-medije jer je Fond tvrtki za poslove isplatio 5,6 milijuna kuna. Berislav Rončević ima nepravomoćnu presudu zbog afere “kamioni” i štete od 10,2 mil. kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:04