PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU O SLUČAJU DINAMO

Kako to da roditelji daju djecu onima kojih se boje

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić zabrinuta je zbog potpisivanja peticije podrške kontroverznom Zdravku Mamiću. Strogo je protiv uplitanja djece u politiku nogometnog kluba
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Djeci koja su upisana u Nogometnu školu treba osigurati najbolje moguće uvjete za treniranje i to je jedina tema o kojoj Uprava škole treba razgovarati s roditeljima. Svaka manipulacija i uplitanje djece u politiku kluba treba nas zabrinuti, poručuje pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

Ponudili peticiju

Njezin je Ured reagirao na tvrdnje roditelja djece koja pohađaju Nogometnu školu Dinamo, koji su ispričali kako ih je vodstvo škole pozvalo na izvanredni sastanak na kojem su im - umjesto informacija o predstojećoj sezoni - ponudili da potpišu peticiju podrške kontroverznom Zdravku Mamiću. Peticiju je, kako su im predstavili vodeći ljudi Škole, sastavila majka jednog od dječaka polaznika.

- Ako je točno da se roditelje pozivalo da potpišu pismo podrške Zdravku Mamiću i ako su oni to učinili u strahu da će im djeca biti šikanirana, to nas onda doista mora zabrinuti. No, pravobraniteljica ističe kako je podjednako zabrinjava i sama informacija o strahu roditelja od toga da će im djeca biti šikanirana ako se zamjere upravi škole ili kluba.

- Neobično je, naime, da oni dobrovoljno povjeravaju svoju djecu osobama od kojih zapravo strahuju i s kojima ne mogu iskreno komunicirati.

Daju novac na ruke

Podsjećamo da su roditelji u svakoj situaciji dužni štititi dobrobit svoje djece - poručuje Jelavić. Također upozorava i financijske institucije da bi se trebale pozabaviti tvrdnjama roditelja da novac za sportsku opremu daju “na ruke ljudima u školi”, a da im se za to ne izdaju priznanice ili uplatnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:52