LIJEP VIKEND

Jutro će biti sunčano, poslijepodne u gorju mogući pljuskovi

Najviša dnevna temperatura između 25 i 29, u Gorskoj Hrvatskoj od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva

Ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Popodne, ponajprije u gorju vrlo je rijetko moguć poneki pljusak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo.

Najviša dnevna temperatura između 25 i 29, u Gorskoj Hrvatskoj od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Sunčanu subotu, a onda postupnu promjenu vremena prognozira i HRT-ov Zoran Vakula.

Subota će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčana, gdjekad i vedra, uz slab vjetar i najvišu temperaturu oko 27 °C, i to nakon ujutro svježih i mjestimice maglovitih 11 do 13 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj od jutra toplije nego u petak, te najprije većinom vedro, rijetko uz maglu, pa popodne uz umjeren jugozapadnjak oblačnije, uz povećanje vjerojatnosti za poneki pljusak uglavnom uz granicu sa Slovenijom.

I u Istri, Rijeci i okolici te Gorskom kotaru dnevni razvoj oblaka i mogućnost mjestimične kratkotrajne kiše, a južnijim krajevima suho i sunčanije. Naravno, ujutro po gorskim kotlinama magla. Uz slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, na moru popodne i malo jače jugo, temperatura zraka porast će od jutarnjih vrijednosti između 9 i 12 °C, uz more 15 do 18 °C, do popodnevnih oko 25 °C, u gorju malo niže.

Na sunčanom, čak i vedrom srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i do 28, 29 stupnjeva, koje će ublažavati umjeren smorac s malo do umjereno valovitog mora temperature oko 24 °C. Najniža jutarnja temperatura zraka 18 do 20 °C, u unutrašnjosti oko 12 °C.

Podjednako toplo, nekima i vruće, te stabilno i ne odviše vjetrovito i valovito bit će i na jugu Hrvatske.

Još toplije, ali posvuda ne i suho

Sljedećih dana na Jadranu većinom sunčano, ali ne i sasvim suho, pri čemu je veća vjerojatnost za ponegdje malo kiše u ponedjeljak na srednjem i južnom dijelu. Uz slab i samo ponegdje umjeren vjetar, u nedjelju uglavnom jugo, zatim maestral, noći će sve češće biti tople, a dani vrući.

I na kopnu već od mjestimice maglovitog jutra - toplije nego prošlih dana, poslijepodne sve češće i vruće, te pretežno sunčano, ali do utorka uz mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova, osobito u ponedjeljak u gorju, kaže Vakula za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 12:20