TRAJE ISTRAGA

Jutarnji u papučkoj šumi iznad Voćina: Pretražuje se široko područje u potrazi za dijelovima MiG-a 21

U centru Voćina civilna zaštita je podigla svoj šator, tu su i brojni pripadnici spasilačkih i drugih službi

Punkt vojne policije gdje se čuva mjesto pada MIG-a

 Vlado Kos/Cropix

U papučkoj šumi ponad Voćina od ranih jutarnjih sati traje očevid i istraga zrakoplovne nesreće u kojoj se u utorak oko 14 sati srušio vojni MiG 21.

Gotovo svi prilazi i šumski putovi su blokirani od strane vojne policije i MUP-a, a u samoj šumi istragu provode službenici Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, DORH i vojna policija. U tome im pomažu i pripadnici HGSS-a.

Ekipa Jutarnjeg lista ušla je u jedan dio šume u smjeru u kojem je, kako su nam objasnili mještani, pao avion, ali do tog je mjesta iz našeg smjera bilo nemoguće doći bez posebne opreme s obzirom da je riječ o gustoj šikari i šipražju te grmovima kupina i ostalog šumskog raslinja.

image

Punkt vojne policije gdje se čuva mjesto pada MIG-a

Vlado Kos/Cropix

Nedaleko od nas, čuli smo glasove ljudi koji su na terenu iz čega smo zaključili da su obuhvatili puno šire područje od samog mjesta pada aviona te da vjerojatno pretražuju šire područje u potrazi za dodatnim tragovima, odnosno eventualnim dijelovima aviona.

U centru Voćina civilna zaštita je podigla svoj šator, tu su i brojni pripadnici spasilačkih i drugih službi, a još uvijek se čekaju nove informacije i detalji o padu aviona odnosno samoj istrazi.

image

Punkt vojne policije gdje se čuva mjesto pada MIG-a

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:30