LEGENDA

Joža (88) iz Koprivnice razočaran i tužan, već 4. godinu za redom sam slavi maturu: ‘Ne znam zašto ne dolaze...‘

Joža Volf odaslao apel zaboravljenoj generaciji: ‘Javite mi se. I iduće godine se okupljamo opet da proslavimo 71. godišnjicu‘

Joža Volf iz Koprivnice

 Podravski List/

Već četvrtu godinu zaredom nema nikoga na dogovorenoj proslavi mature, osim Jože Volfa. Generacija učenika gimnazije iz školske godine 1953/54. trebala se sastati kod paviljona u gradskom parku u Koprivnici prve subote mjeseca lipnja.

No, već četvrtu godinu za redom pojavio se jedan jedini slavljenik - piše Podravski list. A riječ je o koprivničkoj legendi Joži Volfu, jedinom iz spomenute generacije koji je u Koprivnici od rođenja i trenutno uživa u umirovljeničkim danima. Na upit gdje su školski kolege iz mladosti sjetni Volf, unatoč činjenici što društva oko njega nema, a za kojim žudi da ‘prevrte‘ uspomene, nabraja sve u dahu. Koliko ga pamćenje služi i koliko je dobro informiran, pokazuje i činjenica da o kolegicama zna detalj više - i njihova udana prezimena.

image

Joža Volf iz Koprivnice

Podravski List/

- Od živih kolegica te generacije iz Koprivnice još su Marija Pintar (djevojački Petrović), te gđa. Anica Česi (djevojački Hadelan). Izvan Koprivnice žive Krešimir Trumbetaš u Zagrebu, Nedeljko Mudrić te Dorica Sušanj (djevojački Turković). Dragica Ivanović (djevojački Živković) živi u Njemačkoj, Marija Inđić (djevojački Vidak) živi u Banja Luci. Nemam podataka je li još tko živ iz te generacije, ali bi mi bilo drago da se jave na adresu: Basaričekova 38a, 48000 Koprivnica ili na mobitel 091-541-8822 - kazao je Joža Wolf za Podravski list. Pritom je odmah napomenuo i kako će tradiciju proslave mature nastaviti i iduće godine, prve subote u lipnju 2025. kako bi se obilježila i 71. godišnjica od maturiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 16:18