REAKCIJA MINISTRA

JOVANOVIĆEVA ISTINA 'Nitko ne pomišlja na rušenje Zorana, a s Linićem u Saboru ovo je win-win situacija za SDP'

Zagreb, 280414.Kongresna dvorana Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.Konferenciju "Modeli ucinkovitog upravljanja neosnovnim djelatnostima u javnoj upravi - prilike za javni sektor i gospodarstvo", na kojoj su sudjelovali predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca i sindikata javnih sluzbi, otvorila je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opacic. Na konferenciji je sudjelovao i minstar financija Slavko Linic.Na fotografiji: Slavko Linic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić/ CROPIX

ZAGREB - U SDP-u nitko ne pomišlja na rušenje Zorana Milanovića i nema velikog nezadovoljstva u riječkom SDP-u - izjavio je jutros prije početka sjednice Vlade ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Ministar Jovanović jedini je iz riječkog SDP-a nedvosmisleno stao na stranu predsjednika Vlade i smjenu Slavka Linića opravdao time što premijer više nema povjerenja u svog ministra. Jovanović je rekao kako je SDP odgovorna stranka, a da su oni odgovorni ljudi.

- Rušenje SDP-a predstavljalo bi rušenje hrvatske Vlade koja je pobijedila na izborima upravo zahvaljujući podršci SDP-ovog članstva i SDP-ovih birača i simpatizera. Jučer smo jasno poručili idemo se koncentrirati idućih tjedana na EU izbore. Pokazati da smo najjača politička snaga i nakon toga odraditi ovaj mandat do kraja – poručio je Jovanović.

Za svog dojučerašnjeg kolegu u Vladi, a u budućnosti saborskog zastupnika Slavka Linića rekao je kako su njegova energija, znanje i iskustvo neupitni i kako je to udaralo snažno ritam Vladi.

UŽIVO SA SJEDNICE VLADE Milanović: 'Dok sam ja premijer odgovarate meni, a ne medijima'

- No, jednako tako je bitno da između premijera i svakog ministra postoji snažno povjerenje. Bez toga je teško raditi. Činjenica je da je u zadnje vrijeme postojalo nepovjerenje i to je bilo značajno opterećenje – rekao je Jovanović.

Činjenica da Lalovac zamijenjuje Linića za Jovanovića predstavlja smjer u kojem će se dalje raditi u Ministarstvu financija.

- Ta činjenica sada govori da će se nastaviti raditi u istom smjeru i to je svojevrsno priznanje za njegov rad. Mislim da će Slavko u parlamentu svojim radom dodatno jačati našu parlamentarnu većini i meni se čini da možemo govoriti o jednoj win-win situaciji za SDP - zaključio je ministar Jovanović.

Pusić: 'SDP se ne raspada'

Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić rekla je kako se SDP ne raspada nego samo ima poteškoće s kojima se sada nosi. Ministrica vanjskih poslova nije htjela previše komentirati situaciju u SDP-u već je poručila kako su EU izbori izuzetno bitni.

- Političke stranke i vodstva dolaze i odlaze, a ovi predstavnici koji će se izabrati u EU parlament bit će tamo idućih pet godina i oni ne predstavljaju stranke. Predstavljaju interese građana i to je jako važno i puno važnije od momentalnih pretumbacija na političkoj sceni – rekla je Pusić.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kaže kako šteta zbog Linićeve smjene postoji te, kao i Jovanović, naglašava važnost predstojećih EU izbora na kojima "SDP mora napraviti sve da prođe što bolje".

"Šteta sigurno postoji, ali poruka članovima je vrlo jasna - moramo napraviti sve kako ne bi pomogli da ( Tomislav) Karamarko i njemu slični sutra budu u poziciji da preuzmu vlast u Hrvatskoj", kaže Maras.

Kazao je i da neće biti izvanrednog Glavnog odbora stranke, već redovita sjednica, koju će predsjednik Glavnog odbora Josip Leko sazvati u lipnju.

"Gospodin Leko sazvat će Glavni odbor nakon EU izbora. Glavni odbor bit će najnormalnije u šestom mjesecu", rekao je.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije htio govoriti o jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a te je poručio da je "vlada stabilna, bez ikakvih problema". ( Goran Penić, Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:51