POLITIKA MIRA

Josipović putuje u Banja Luku: Nezavisne novine proglasile su ga osobom godine

Josipovića će u Banjoj Luci primiti predsjednik RS-a Milorad Dodik
 Danijel Soldo/Cropix

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će u ponedjeljak u Banjoj Luci nagradu za osobu godine lista Nezavisne novine, a posjet Republici Srpskoj iskoristit će za razgovore s tamošnjim dužnosnicima o povratku Hrvata i gospodarskoj suradnji s hrvatskim tvrtkama, najavljeno je iz predsjednikova ureda.

Susret s Hrvatima

S Josipovićem u Banju Luku putuju predstavnici hrvatskih političkih stranaka, skupina gospodarstvenika podrijetlom iz Posavine te predstavnici udruga nestalih i prognanih, koji će o povratku razgovarati s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i ministrima u vladi tog entiteta.

Svaki put kad predsjednik Josipović putuje u BiH, nastoji istaknuti problem Hrvata i to će biti glavna tema razgovora u Banjoj Luci, navode u Uredu predsjednika koji je RS posjetio krajem svibnja, pa će sastanak s Dodikom biti prilika da se razmotri što je otad učinjeno na planu povratka.

Promicanje suradnje

Kao priznanje za njegovu politiku pomirenja i promicanja suradnje u regiji na Pantovčaku tumače nagradu za osobu godine banjolučkih Nezavisnih novina, koju će predsjednik države primiti na svečanosti u ponedjeljak navečer, ističu predsjednikovi savjetnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:47