NOVA PREDSJEDNICA

JOSIPOVIĆ PANTOVČAK PREDAO KOLINDI Iz Ureda otišao nakon neobično dugog susreta nasamo

Predsjednica je Josipoviću zaželjela sreću u budućoj karijeri, a zatim novinarima viknula: 'Laku noć'
 Goran Mehkek / CROPIX

>>> NOVO 19:00 Malo prije 19 sati Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović završili su razgovor i izašli pred novinare.

'Imao sam čast predsjednici Kolindi Grabar Kitarović predati ured predsjednika Republike, imali smo zanimljiv i ugodan razgovor tijekom kojeg sam imao priliku upoznati je s detaljima funkcioniranja ureda i onim što je čeka prvi radni dan', kazao je Josipović.

Grabar Kitarović se zahvalila predsjedniku na odlasku. 'Zahvaljujem predsjedniku Josipoviću na prijemu koji je protekao izvrsno. Vrlo sam zadovoljna razgovorom i želim mu svako dobro u budućoj karijeri i u životu', kazala je kratko predsjednica.

Josipović je nakon toga kazao kako ured ostavlja u rukama Grabar Kitarović, još se jednom zahvalio nakon čega ga je nova predsjednica ispratila s Pantovčaka

Poslije ispraćaja vratila se u Ured predsjednika zajedno sa suradnicima Jadrankom Jureško Kero, Mladenom Pavićem i Natalijom Hmelinom. Svi su se stubama popeli gore i novinarima viknuli: 'Laku noć!'

----------------------

18:30 Sastanak dvoje državnika na Pantovčaku i dalje traje. U međuvremenu je stigla informacija da će radni dan Kolinde Grabar Kitarović u četvrtak početi u 8:30 sati. Na Pantovčaku će je dočekati zaštitno-počasna bojna.

----------------------

18:22 Iako se pretpostavljalo da bi razgovor mogao kratko trajati, ipak se susret odužio. Na početku razgovora prisustvovali su predstojnik Josipovićeva ureda Vito Turšić i bliska suradnica predsjednice Jadranka Jureško Kero, no oni su izašli oko 18.10, nakon čega su Josipović i Grabar Kitarović nastavili razgovor u četiri oka.

U društvu nove predsjednice došli su i Mladen Pavić te njezina šefica protokola Natalija Hmelina.

----------------------

17:27 Nekoliko minuta prije 17.30 sati automobil s Kolindom Grabar-Kitarović stigao je ispred Pantovčaka. Kada je izašla iz automobila rukovala se s Ivom Josipovićem, nakon čega su zajedno ušli u Ured predsjednika na Pantovčaku. Stigla je zajedno sa svojom najbližom suradnicom Jadrankom Jureško Kero.

Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović su se pozdravili i pozirali fotoreporterima nakon čega su otišli u ured predsjednika na razgovor.

Nakon što sastanak završi Pantovčak će napustiti Ivo Josipović, kojega će ispratiti nova predsjednica.

----------------------

17:24 Nova predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uskoro stiže na Pantovčak gdje će je dočekati Ivo Josipović, a nakon čega će uslijediti primopredaja dužnosti.

Josipović već čeka Kolindu ispred Ureda na Pantovčaku.

Na pitanje novinarke HTV-a kako se osjeća, dobro raspoloženi Josipović je odgovorio: 'Super'.

----------------------

U Uredu predsjednika u 17.30 sati na Pantovčaku će se održati primopredaja dužnosti između predsjednika Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović uz prisutnost medija.

FOTOGALERIJA: Kolinda i Josipović na Pantovčaku (FOTO: Goran Mehkek / CROPIX )

Ured predsjednika obavijestio je novinare da će taj svečani događaj ipak moći pratiti mediji, iako je Josipović nešto ranije novinarima na Zrinjevcu rekao da će se to dogoditi daleko od očiju javnosti.

Na pitanje hoće li izabranoj predsjednici dati koji savjet rekao je kako za to nema potrebe.

Kolinda Grabar-Kitarović prvog će dana na dužnosti predsjednice Republike donijeti odluku o imenovanju savjetnika u svome uredu te odluku o osnivanju Savjeta za branitelje, vanjskog savjetodavnog tijela kojem će na čelu biti Ante Deur, potvrđeno je u srijedu Hini iz tranzicijskog tima izabrane predsjednice.

Riječ je o volonterskom tijelu, a ostali članovi savjeta bit će imenovani u koordinaciji s braniteljskim udrugama.

Ante Deur predsjednik je Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora prosvjeda branitelja i invalida Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja koji traje četiri mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:23