UGODAN I TOPLI VIKEND

Još sutra malo hladnije, a onda stižu topliji dani: I vikend će biti pun sunca!

Temperature će još sutra biti nešto niže, no već od četvrtak možemo očekivati njihov porast. Prema procjenama prognostičara, za vikend nas čeka toplo i sunčano vrijeme
 Marko Todorov / CROPIX

U srijedu će u kopnenim krajevima biti nešto svježije uz umjerenu naoblaku. Temperature će se ujutro i noću kretati između 0 i -5 Celzijevih stupnjeva, a dnevna temperatura kretat će se između 0 i 7 Celzijevih stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu biti će pretežno sunčano, a u Dalmaciji je moguća kiša. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će biti od -2 do 2, a uz obalu i na otocima od 2 do 9 Celzijevih stupnjeva. Najviše dnevne kretat će se od 8 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Slično će biti i u četvrtak. U kopnenom području biti će oblačnije, a krajem dana ponegdje je moguće i malo kiše. Temperature će se ujutro kretati od -2 do 3, a danju od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno. Temperature će se ujutro kretati od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva, a dnevne od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

U petak će u unutrašnjosti također biti oblačno, a moguća je i kiša. Temperature će ujutro biti od 0 do 5, a dnevne od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu će također biti oblačno, osobito u Dalmaciji. Puhat će umjerena i jaka bura koja će ponegdje imati olujne udare.

U subotu i nedjelju očekuje se više sunca biti će osobito na Jadranu, no i dalje se očekuje bura. Temperature će svugdje biti u laganom porastu, a početkom idućeg tjedna biti će još toplije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:25