NASTAVAK U 17 SATI

‘Još nismo našli zadovoljavajuće rješenje‘: Sastanak Vlade i veledrogerija zasad bez dogovora

- Nikome nije u interesu da se ovo nastavi. Cilj nam je doći do kvalitetnog rješenja, rekla je Diana Percač
Diana Percač
 Marko Todorov/Cropix

Predstavnici Vlade i veledrogerija sastali su se u 13 sati danas u Ministarstvu zdravstva s ministrom financija Zdravkom Marićem te ministrom zdravstva Vilijem Berošem kako bi dogovorili plaćanje dugova. Iako su se očekivale izjave nakon sastanka, zasad ništa od toga.

Naime, predsjednica HUP Koordinacije veledrogerija Diana Percač obratila se novinarima oko 15 sati rekavši da je sastanak prekinut bez dogovora zbog sjednice Vlade te se nastavlja u 17 sati.

Podsjetimo, dio veledrogerija prestao je krajem prošlog mjeseca opskrbljivati bolnice zbog duga od 6 i pol milijardi kuna. Nedavno je Vlada uplatila veledrogerijama 980 milijuna kuna.

- Još uvijek nismo našli zadovoljavajuće rješenje. Ova godina je nepredvidiva, teško je predvjedjeti punjenje proračuna, teško je predvidjeti troškove koje će donijeti pandemija koronavirusa i zbog toga razgovori traju dugo, izjavila je.

- Nikome nije u interesu da se ovo nastavi. Cilj nam je doći do kvalitetnog rješenja. Razgovarali smo u perspektivi i u toj perspektivi nismo našli zadovoljavajuće rješenje, rekla je Percač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 10:00