VRKIĆEVA REVOLUCIJA

JOŠ NEVIĐENO U OSIJEKU Po prvi put direktor gradske tvrtke izabran na javnom natječaju

Nikada do sada nije se u Osijeku dogodilo da čelno mjesto neke gradske tvrtke dobije stručnjak ili osoba koja nije povezana s nekom političkom opcijom koja je u tom trenutku na vlasti
 Cropix

OSIJEK - Mario Šapina novi je direktor osječke gradske tvrtke Gradski prijevoz putnika. No, ono što ga izdvaja od svih dosadašnjih direktora gradskih tvrtki u Osijeku od hrvatske neovisnosti do danas je činjenica da je riječ o prvom direktoru koji je izabran na javnom natječaju.

Nikada do sada nije se dogodilo da čelno mjesto neke gradske tvrtke dobije stručnjak ili osoba koja nije povezana s nekom političkom opcijom koja je u tom trenutku na vlasti. Uvijek su to bili politički odabiri. Šapina je pak odabran na javnom natječaju, čije je provođenje osobno naložio gradonačelnik Ivan Vrkić, a nakon što je smijenio dosadašnjeg direktora Alana Brezovca (SDP) i članicu Uprave Jelenu Wertag (nezavisna lista Ante Đapića DESNO).

Šapina je predstavljen u petak, kao i novi cjenik voznih karata, koji je izmijenjen nakon tromjesečenog testiranja cjenika koji je usvojen 1. Veljače. Izmjene se u prvom redu odnose na kategorije nezaposlenih i umirovljenika, koji će plaćati niže cijene od onih u protekla tri mjeseca. Inače, GPP je obnovio i rad svoje Stanice za tehnički pregled vozila, u kojoj će ubuduće sva vozila iz gradskog sustava obavljati tehničke preglede, što će tvrtki donijeti dodatni prihod od 3,5 milijuna kuna godišnje, a još 2,5 do 3 milijuna očekuje se od građana koji se odluče tehnički obaviti u GPP-ovoj stanici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 17:17