MASOVNI ODLAZAK

JOŠ JEDNA ČLANICA NAPUSTILA SDP, KLUB ZASTUPNIKA PAO NA 30 ČLANOVA! 'Odlazim jer je stranka doživjela politički bankrot!'

Ana Komparic Devcic
 Dragan Matic / CROPIX

Riječka zastupnica u drugom mandatu Ana Komparić Devčić, jedna od kritičarki koja je tražila smjenu šefa Davora Bernardića, od petka više nije članica SDP-a. Time se Klub SDP-a u Saboru srozao na 30 zastupnika sa 38 koliko ih je osvojilo mandate na izborima, a spekulira se da još dva SDP-ovca planiraju napustiti brod.

U svom oproštajnom pismu Ana Komparić Devčić poručuje da odlazi zbog političkog bankrota stranke i ne vjeruje da joj ima spasa sa sadašnjim vodstvom.

- Nažalost, SDP danas, na čelu s predsjednikom Bernardićem i grupacijom koja ga je dovela na čelo SDP-a i koja ga još uvijek drži na čelu SDP-a, ona ista koja je rušila Zorana Milanovića dok je SDP bio najjači, duboko je i nepovratno kompromitirala SDP kao stranku i političku opciju u Hrvatskoj koja bi građanima trebala biti ozbiljna politička alternativa. SDP pod sadašnjim rukovodstvom više ničim ne zastupa niti promiče vrijednosti zbog kojih sam jednom davno ušla u politiku. Kada smo i gubili izbore i silazili s vlasti, činili smo to uzdignute glave i bez repova, na što sam ponosna. Sve ono zbog čega su građani sve ove godine davali podršku i glasali za SDP, više ne postoji. Energija se troši isključivo na pitanja osobnog političkog preživljavanja ljudi koji vode stranku.

U petak nije htjela reći na koji će način nastaviti rad u Saboru. Nije odgovorila jesu li točne glasine da će se i ona pridružiti Bandićevu klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 00:16