VODITELJ REFORME ŠKOLSTVA

JOKIĆ O NAGAĐANJIMA DA ULAZI U POLITIKU 'Ja sam stručnjak, suprug i otac'

Boris Jokić
 Damjan Tadić / EPH

Boris Jokić, voditelj ekspertne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme u ostavci u utorak je izjavio kako nije u kontaktu s ministrom znanosti Predragom Šustarom, no da i dalje radi svoj posao.

'Čekamo razrješenje. Pitanja su i dalje ista: Ima li Hrvatska novca za ovu reformu i ide li dalje reforma', rekao je Jokić u Dnevniku N1 televizije.

'Važno je reći da je 55 radnih skupina napravilo nove dokumente, recimo lektira je promijenjena, a ima promjena i u povijesti, biologiji i drugim predmetima', rekao je Jokić.

'Ministarstvo će morati odgovoriti na neka važna pitanja. Mora se maknuti od politikanstva, Na prosvjedu su deseci tisuća jasno poručili da Hrvatska ovako dalje ne može. Mi kao društvo možemo puno bolje. Nakon svih spletki, podmetanja i jala izašla je još veća podrška promjenama. Pokazujemo da možemo zajedno', ustvrdio je Jokić.

'Mi smo imenovani dva puta. Prvi puta od ministra Vedrana Mornara, pa onda od Šustara. Mi smo samo morali osmisliti proces i voditi ga. Saborski odbor je sve krivo shvatio i zato su proširili skupinu. Pali su na ispitu', poručio je Jokić.

Napominje kako su od početka bili za to da se radna skupina proširi. 'No, onda kada je politika odlučila staviti šapu, cijela je priča pala u vodu', rekao je Jokić.

'Nije dobro da se sve svodi na osobnu razinu. Neću biti na prosvjedu u četvrtak. Nismo bili ni organizatori prvoga. Ovdje je radio širok krug ljudi: od desnih do lijevih - nisu ljudi zakazali, nego političari'.

Odbacio je nagađanja da ulazi u politiku. 'Ja nisam političar, ja sam stručnjak, suprug i otac', zaključio je Jokić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:41