POZIV NA ISKRENOST

Jezerinac apelirao političare i medije: Recite građanima objektivnu informaciju o EU

Jezerinac je bio najvažnija osoba skupa, s obzirom da je govorio posljednji, nakon lokalnih dužnosnika te čak i zamjenice ministra branitelja, Nevenke Benić
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Iako se, za razliku od suspendiranog don Ivana Grubišića, nije odlučio aktivno baviti politikom, msgr. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij, često upućuje izravne političke poruke.

Nakon što je održao misu u Crkvi Presvetog Trojstva održao je politički govor u Zorin domu, na svečanoj akademiji povodom 20. godišnjice međunardonog priznanja Republike Hrvatske. Organizaori su ga protokolom označili najvažnijom osobom skupa, s obzirom da je govorio posljednji, nakon lokalnih dužnosnika te čak i zamjenice ministra branitelja, Nevenke Benić.

Prisjetio se društveno-političkih trenutaka iz ranih devedesetih godina koji su prethodili ratu, odnosno priznanju Republike Hrvatske, ali je upozorio na odluke koje su pred nama, referendum i članstvo u Europskoj uniji.

- Mi se nalazimo pred važnim događajem referenduma o skorom ulasku Hrvatske u EU, stoga moramo biti do kraja odgovorni. Objektivan pristup zahtjeva i objektivnu informaciju, a objektivna informacija vodi nas do odgovornih odluka. Svaki oblik politikanstva je podilaženje budućnosti zemlje.

Ovo je trenutak da zamolimo ljude, kako u politici, tako i ljude iz medija, da građanima ove zemlje pruže sve informacije koje mogu pomoći ljudima da donesu zreli sud sasvjesti . Nije riječ o zagovaranju bilo kakvog euroskepticizma, nego o apelu da odgovorni ljudi ove zemlje budu odgovorni pred pravom građana koji moraju donijeti svoju odluku o kojoj ovisi neposredna budućnost Hrvatske, jer u ovu zemlju, moju i tvoju, ugrađeno je 15 tisuća hrvatskih očeva i mladića.

Želimo i Bogu se molimo da nam Hrvatska bude zemlja slobode za sve građane bez ikakvih privilegija prema bilo kome - poručio je biskup Jezerinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 06:32