NISU GA NITI OBAVIJESTILI

Jerko Rošin izbačen iz HDZ-a: Nije me pogodilo. Ne želim se nametati onima koji me neće

Splitski HDZ-ovac Jerko Rošin danas poslijepodne izbačen je iz stranke. Odluku o njegovu isključenju donijela je županijska organizacija HDZ-a, ali, kako doznajemo, po direktivi iz Zagreba. Vodstvu HDZ-a očito je zasmetalo što je prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera javno kritizirao stranku nakon poraza na izborima.

- Čuo sam da sam isključen, ali nitko me o tome još nije obavijestio, niti je itko sa mnom razgovarao o takvoj mogućnosti. Saznao sam to od novinara. Ne želim se nametati onima koji me neće - potvrdio nam je danas informaciju Jerko Rošin. Rekao je da ne zna što je razlog isključenju, ali pretpostavlja da su čelništvu stranke zasmetali njegovi istupi u Slobodnoj Dalmaciji, Nacionalu i Mosorijadi u kojima je bio kritičan prema HDZ-u.

- Žao mi je što se to dogodilo, ali nije me pogodilo. Je li ta odluka dobra ili loša neka procijene drugi. Ne mogu sebe praviti vrijednim - kazao je Rošin.

Inače, Jerko Rošin nedavno je podnio ostavku na mjesto dopredsjednika splitskog HDZ-a zbog loših rezultata stranke na izborima, ali nije namjeravao napuštati stranku.

Tom je prilikom dodao i kako na odluku o ostavci nije utjecalo njegovo prijateljstvo s bivšim premijerom.

No, prijateljstvo sa Sanaderom svakako je utjecalo na Rošinovu poziciju unutar stranke budući ga je vrh stranke zbog toga potpuno marginalizirao jednako kao i druge koji su slovili kao Sanaderovi prijatelji. Štoviše, naši izvori navode, kako je čelništvo HDZ-a samo čekalo priliku da Rošina izbace iz stranke.

U HDZ-u večeras nisu željeli komentirati slučaj te su nas uputili na županijsku organizaciju, ali tamošnji šef Ante Sanader nije odgovarao na naše pozive, pa je još nejasno po kojoj je točno osnovi Rošin izbačen iz stranke. Ukoliko je riječ samo o kritiziranju stranke, onda pravila, očito, nisu ista za sve. Naime, HDZ je zbog lošeg rezultata na izborima u zadnje vrijeme kritizirao niz stranačkih ljudi, no, nitko od njih nije zbog toga izbačen iz HDZ-a.

- Rošinovo isključenje bilo je očekivano. To se dugo planiralo, samo se čekao dobar povod. No, obzirom da Rošin nema funkciju u stranci niti joj može posebno naštetiti, ta odluka je prilično neobična i mislim da dovoljno govori koliko su u vrhu HDZ-a izgubljeni - komentirao je danas Rošinov slučaj jedan član HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:40