Šećer je postao najtraženija roba u hrvatskim trgovinama. Otkad je Vlada zamrznula cijene devet proizvoda, među kojima i šećera, jagma za njim ne jenjava. Trgovci ga miču s polica jer im se, kažu, ne isplati prodavati ga za manje nego što su ga sami platili, drugi ograničavaju kupnju na dva kilograma po osobi. Snalaze se, kažu. Sve su oči sad uprte u jedinu hrvatsku šećeranu u Županji. A ondje je nedavno počela ovogodišnja proizvodnja šećera. Zbog jakih kiša cijeli proces kasni tjedan dana. Kamioni danonoćno dovoze svoj urod šećerne repe.
Od ponedjeljka 12. rujna u 8 sati ujutro Sladorana Županja radi u tri smjene. Uz 223 stalna radnika, ovo je doba godine kad šećerana zapošljava i sezonce, njih oko 60. Sezona će završiti s više od 100.000 tona...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....