ŠOKANTNA PRIČA

JAVILA SE VLASNICA ŠTENCA BEZ OČIJU 'Preostalo nam je to ili da ga uspavamo'

Tamara Milić Novak kaže da psi nisu zlostavljani i da su vrlo dobro primljeni u njezinoj obitelji

NOVO 19:30 - Nakon što je Jutarnji objavio potresnu priču o štencima bez očiju, na Facebook stranici Veterinarske stanice Beli Manastir javila se vlasnica štenaca Tamara Milić Novak.

Ona tvrdi da psi nisu zlostavljani, te da su vrlo dobro primljeni u njezinoj obitelji.

- Pas mužjak je k nama došao s 2 mjeseca, vodili smo ga veterinaru u Zagreb, bio je na jednoj operaciji i ništa mu nije pomoglo. Jedino što je preostalo bilo je vađenje oka ili da se psa uspava. Taj dokaz će dobiti institucije koje će raditi na tom slučaju. Moja krivica je što pas nije čipiran, a sad koliko njih ima pse bez mikročipa ... Jako puno .. - napisala je ogorčena vlasnica.

Također tvrdi da psi nisu izbačeni, već da su sami otišli i da ih nema tri dana.

- Čim sam vidjela oglas javila sam se veterinaru. Jako mi je žao pasa i što su proživjeli užas ova 3 dana.

-------------------------------------------

Dva psa bez očiju pronašli su jučer radnici Veterinarske stanice Beli Manastir. Riječ je o dva deset mjeseci stara šteneta Shar Peia, koja su tri dana lutali šumom između sela Čeminec i Kozarac u Baranji. Volonteri su ih dva dana bezuspješno pokušavali uloviti, a onda im je to ipak pošlo za rukom. Prvi pregled bio je šokantan: mužjak je ostao bez oba oka, a ženka bez jednog.

- Rožnice su im oštećene, a meni je teško ustanoviti je li riječ o ubodnoj rani ili posljedicama kemijskom sredstvu. Zasad se oporavljaju, a u ponedjeljak idu na operaciju. Mužjaku ćemo izvaditi ostatke očne jabičice i zašiti kapke, kako se to područje ne bi u budućnosti inficiralo. Ženka na jedno oko nešto vidi, a tek kad ih uspavam prije operacije ustanovit ću koliko je njeno drugo oko oštećeno – kaže veterinar Miroslav Prebeg, voditelj belomanasitrskog skloništa.

U ponedjeljak će oba šteneta biti sterilizirana, a već su čipirani, jer čipa nisu imali. Kad se posve oporave, tražit će novi dom.

- Jako se boje ljudi, jer su očito mnogo toga prošli, pa će im trebati neko vrijeme da se oporave i zaborave sve što se dogodilo. Jučer sam ih pomazio i u jednom sam trenutku pomislio da im je to valjda drugi put u životu da ih je netko pomazio – naši volonteri su očito bili prvi koji su takvo što učinili. Psi se udomljavaju zajedno, jer mislim da su preživjeli samo zato što su bili zajedno. Mužjak je ostao živ samo zbog ženke, jer je hodao za njom i nije se htio odvojiti – priča Prebeg.

U veterinarskoj stanici kažu kako intenzivno tragaju za vlasnikom pasa. Pošto nemaju tetovažu niti čip, još uvijek ne znaju tko je vlasnik i je li on počinio monstruozni čin. No, pošto postoji izvjesna sumnja kako je on počinitelj ili zna nešto o tome, pozivaju sve koji znaju bilo što o vlasniku ovih pasa. Pošto je riječ o mladim psima, a uz to nema puno Shar Peija na tom području, nadaju se da će se netko prisjetiti tko je u proteklih nekoliko mjeseci nabavio dva šteneta. Ukoliko imate bilo kakvih informacija, javite se na 031 700 133 ili na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:59