KORONA U SABORU

Jakšiću i Vukasu određena samoizolacija, a ostatku ekipe iz Odbora - pasivan nadzor!

‘Kolegi Jakšiću je određena mjera samoizolacije jer je sjedio jako blizu Vidovića, dok sam ja bio nekih pet, šest metara udaljen‘
Nikša Vukas
 Damjan Tadic/Cropix

- Kontaktirali su me epidemiolozi i kazali mi da je u mom slučaju dovoljan pasivan nadzor. To znači da ne moram u samoizolaciju, da mogu normalno obavljati svoj posao. Samo moram stalno nositi masku, izbjegavati veća okupljanja i stalno mjeriti temperaturu - kazao nam je Dario Hrebak, član saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je u srijedu bio na sjednici Odbora kojoj je prisustvovao i Franko Vidović za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Na sjednici koja je trajala više od dva sata bilo je prisutno oko 20 osoba i epidemiolozi su za sve prisutne nisu odredili iste mjere.

- Kolegi Mišelu Jakšiću je određena mjera samoizolacije jer je sjedio jako blizu Vidovića, dok sam ja bio nekih pet, šest metara udaljen pa mi je određena blaža mjera - kazao nam je Hrebak.

Predsjedniku Odbora Nikši Vukasu također je određena mjera izolacije.

- Ja sam dosta daleko sjedio od kolege Vidovića, no mi smo bili ranije u kontaktu, a kako su nam uredi jedan do drugog pa mi je vjerojatno zbog toga određena ova mjera - kazao nam je kratko Vukas.

Na sjednici je bila i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac i šef SOA-e Daniel Markić.

Kako saznajemo, epidemiolozi su u slučaju ravnatelja Miline i načelnika Uprave kriminalističke policije također odredili pasivni nadzor dok glavna državna odvjetnica još nije dobila odluku epidemiologa. Pasivni nadzor određen je i članovima Odbora Miri Bulju i Anđelku Stričaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:18