NEUNIŠTIVI

Jači i od Božinovića: Vukelićev tajnik u MORH-u sve bogatiji i moćniji

Ni novi ministar obrane Davor Božinović nije smijenio Željka Goršića

KARLOVAC - Kada se prije dvije godine dogodila posljednja promjena u imovinskoj kartici državnog tajnika u MORH-u Željka Goršića , na otoku Krku, u mjestu Dobrinj, na njega je glasila 350 četvornih metara velika parcela koju vlasnički dijeli sa suprugom, vrijedna 150 tisuća kuna.

Lagodni život

Iako se po tom pitanju situacija u imovinskoj kartici do danas nije promjenila, na mjestu događaja jest. Na parceli je, sudeći po fotografijama koje je Jutarnji dobio u posjed, na samoj obali mora iznikla prava vila. Novitet je da je i državni tajnik Goršić svojoj brodici Kornat staroj tridesetak godina i vrijednoj 60 tisuća kuna pridodao brod dvije godine star i 200 tisuća kuna vrijedan brod Blue star.

Podosta nekretnina u svojem vlasništvu ima i u rodnim Turanjskim Goljakima nedaleko Karlovca, vozi BMW i moped Gileru, a supruga Citroena. Lagodan život državnom tajniku osigurale su dvije stvari - članska iskaznica HDZ-a i dugogodišnje prijateljstvo sa saborskim zastupnikom Brankom Vukelićem.

Osobito ako se zna da je karijeru započeo kao metalski radnik u Tvornici turbina, a honorarno je zarađivao i kao kafanski pjevač. I diploma profesora na riječkom Sveučilištu došla je nakon učlanjenja u HDZ, kao i njegovo zapošljavanje i brzo napredovanje u Uredu za obranu Karlovac.

Prijateljstvo na kušnji

Neposredno prije nego će preuzeti tajničku dužnost, 2003. godine bio je degradiran na radnom mjestu te je nakon toga otišao na višemjesečno bolovanje. Službeno, doživio je akutnu reakciju na stres te teški poremećaj prilagođavanja. Iznenada je prizdravio kada je HDZ pobijedio na izborima. Novom poslu, usprkos dijagnozi, dobro se prilagodio.

Nesužbeno doznajemo da je prijateljstvo Vukelića i Goršića bilo na ozbiljnoj kušnji 2009. godine, kada je Vukelić preživio infarkt.

Dok se na bolovanju oporavljao, Goršić je navodno lobirao za ministarsku fotelju. Kako se Vukelić uspješno oporavio, Goršićev puč ostao je na pokušaju. Iako se pričalo da će dolaskom novog ministra i on put Karlovca, te da mu se čak traži novo, direktorsko mjesto u jednom od gradskih poduzeća, to se nije dogodilo, a čini se da je i kod novog ministra Davora Božinovića dobro snašao.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 21:21