REUVEN RIVLIN

IZRAELSKI PREDSJEDNIK STIŽE U HRVATSKU Objavljen program njegova putovanja, sa sobom dovodi veliki broj poduzetnika, posjetit će i Jasenovac

 Goran Mehkek / CROPIX

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin 24. srpnja dolazi u službeni posjet Hrvatskoj, piše Jerusalem Post. Rivlin bi u Hrvatskoj trebao ostati do 26. srpnja, a tijekom tri dana susrest će se i s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Također, društvo će mu praviti i ministar obrane Damir Krstičević koji će uglednog gosta pratiti na izložbi izraelske vojne industrije.

Jerusalem Post navodi da će Rivlin odati počast stradalima u Jasenovcu, ali i hrvatskim braniteljima koji su izgubili život u domovinskom ratu.

Rivlin sa sobom dovodi i veliku delegaciju izraelskih poduzetnika što bi mogao biti vrlo dobar znak, pogotovo nakon dogovorenog posla o kupnji izraelskih borbenih aviona.

Zanimljivo, u vijesti se spominje da će se Rivlin susresti i sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i drugim srpskim dužnosnicima, ali je nejasno gdje će se to dogoditi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 16:49