NEUNIŠTIVA HLO

'Iznenađena sam, ali znam da mogu napraviti puno dobrih stvari'

'Znate kako to ide u životu. Ko bi doli, sad je gori', kaže Hloverka. Ogorčeni Latin tvrdi: 'Ona će se najviše baviti vanjskom produkcijom jer se tamo vrti najviše novca'. Mario Sedmak: 'Dok je nama bila šefica, sve je bilo OK'.
 Saša Midžor Sučić/Cropix

Kada sam u utorak navečer dobila ponudu da postanem v.d. direktorica programa HTV-a i sama sam bila iznenađena. Ponudili su mi mnogo posla i mnogo odgovornosti, a ja sam to prihvatila raditi jer smatram da mogu puno toga dobrog napraviti na novoj funkciji - kaže Hloverka Novak-Srzić, nova v. d. direktorica programa. Hloverka, koju je isto to Vijeće s mjesta glavne urednice Informativnog programa smijenilo prije pola godin e, na jednu od vodećih funkcija javne televizije sada se vraća u velikom stilu.

- To je sve dio života. Dobro kažu naši stari: 'Ko bi gori, sad je doli'. Naravno, ide i obratno - kaže Hloverka, koja će već ovog tjedna sjesti na prvi sastanak sa svojim novim suradnicima. - Planirala sam ići u Makarsku na kraći godišnji, ali umjesto toga ostajem na Prisavlju i počinjem slagati novu jesensku programsku shemu koje, kako čujem, uopće nema.

- Tako odluku mogao je donijeti samo vrhunski cinik. Pa ta ista Hloverka nedavno je smijenjena od strane istog tog Vijeća - podsjeća Sanja Modrić, koja je zbog svega što se zbilo zajedno s Marinom Škrabalo dala ostavku na mjesto u Vijeću HRT-a.

Na vijest o Hloverkinom imenovanju mnogi su HTV-ovi novinari i urednici na svojim Facebook profilima stavili crveni križić na kojem piše 'Cenzura'. - Flasteri su opet u modi. 'Čestitam' Hloverki i onima koji su je postavili, a pretpostavljam da će ona na novoj funkciji pokazati veliki interes za vanjske produkcije, jer se tu vrti najveći novac - komentira Denis Latin, stari Hloverkin protivnik.

Novinari i urednici Mozaičnog, Zabavnog i Obrazovnog programa, manje su kritični. - Ne bih ulazio u to što se zbivalo dok je Hloverka šefovala u Informativnom programu, međutim dok je bila šefica nama u Zabavnom programu, sve je uglavnom funkcioniralo. Pamtim je kao timsku igračicu - kaže Mario Sedmak, urednik Kontakt programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:17