IDE SE U DRUGI KRUG

Izbori koji prolaze ispod radara: Nakon sedam godina velika promjena u Gospiću!

Kandidat koji je ispao iz utrke je nezavisni Danijel Tušak, koji je imao podršku dosadašnjeg gradonačelnika Karla Starčevića

dr. Darko Milinovic.
 

 Robert Fajt/Cropix

Nakon sedam godina Karlo Starčević, odnosno HSP gubi političku vlast u Gospiću, ali novi gradonačelnik glavnog ličkog grada bit će poznat nakon drugog kruga izbora. Izgledno je, po neslužbenim rezultatima, da u drugi krug idu dr. Darko Milinović (LiPO) kao relativni pobjednik i HDZ-ov kandidat Joso Vrkljan. Otpao je treći kandidat - gospićki poduzetnik Danijel Tušak, kojemu je podršku dao bivši gradonačelnik Starčević

Osim izbora za Europski parlament, dakle, u Gospiću su se danas održali izbori za gradonačelnika, i to nakon što dosadašnji gradonačelnik Karlo Starčević nije predložio proračun za ovu godinu. Razlog je bilo razmimoilaženje oko lokacija za gradnju nove kaznionice, koju u Gospiću nisu podržali Starčevićevi vijećnici s kojima ionako nije imao većinu.

Starčević je to shvatio kao izdaju te je povukao proračun koji se trebao donositi za vu godinu i tako samog sebe srušio s vlasti. Prethodno je ukinuo ovlasti Kristin Prši, zamjenici s kojom je dobio dvoje izbore. Ona se krajem godine obratila javnosti i rekla da odlazi iz politike. U pismu javnosti prije samo šest mjeseci rekla je ovako: "Ovdje moj politički put zauvijek i u svakom obliku prestaje"! No, iznenada je osvanula na listi HDZ-a, odnosno kao zamjenica HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika.

Inače, u Gradskom vijeću od 15 vijećnika sedam ih je iz HSP-a bivšeg gradonačelnika, četiri iz HDZ, tri iz stranke LiPO Darka Milinovića i jedan iz Domovinskog pokreta, pitanje je hoće li i tu doći do nekih novih pretumbacija. Starčević je odustao od kandidature, te je u vatru gurnuo nezavisnog poduzetnika Danijela Tuška. Dr. Darko Milinoviću (LiPO) je kandidat za zamjenika vlasnik gradskoga "puba" Ivica Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 20:37