‘BILA SAM ŠOKIRANA‘

Iz Stuttgarta otišla na frizuru u Zadar pa se zaprepastila: ‘Ovo je zadnji put da sam tu uzela termin‘

- Rekla mi je da će cijeli tretman trajati oko 6 sati zbog toga što će mi staviti neke preparate za zaštitu kosu

Ilustracija

 Ailike Creative/Panthermedia/Profimedia/Ailike Creative/panthermedia/profimedia

Pronalazak termina kod frizerke ili kozmetičarke u predbožićnom razdoblju već godinama je nemoguća misija. Tome svakako pridonosi povratak dijaspore u rodne krajeve, ali i želja domaćih klijentica da blagdane dočekaju u najboljem izdanju.

Frizerke u Dalmaciji godinama se hvale kako najviše posla imaju tijekom ljetnih i zimskih praznika jer im na frizuru dolaze Njemice. Jednu od uloga zasigurno je odigrala i cijena usluga koja je u Hrvatskoj bila znatno manja nego u Zapadnim zemljama. Posljednjih mjeseci situacija se promijenila.

Jedna 34-godišnja Hrvatica za božićne blagdane iz Stuttgarta je stigla u Zadar i naručila se kod frizerke koju je i ranije posjećivala, piše Fenix Magazin. Napravila je pramenove i šokirala se kad joj je frizerka rekla da usluga košta 265 eura.

- Bila sam šokirana. Poznajem frizerku već godinama i bilo mi je neugodno otkazati termin pa sam otišla kod nje. Rekla mi je da će cijeli tretman trajati oko 6 sati zbog toga što će mi staviti neke preparate za zaštitu kosu, rekla je 34-godišnjakinja iz Stuttgarta, koja nije htjela navoditi ime frizerskog salona zbog dugogodišnjeg poznanstva s frizerkom.

Tvrdi da je to zadnji put da je uzela termin bez da se prethodno informirala o cijeni. Za usporedbu, kako piše Fenix Magazin, cijene pramenova na dugu kosu u Njemačkoj se kreću od 100 do 150 eura. Moguće je da je Zadar iznimka jer postoje i saloni u kojima se ta ista usluga kreće između 60 i 100 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:58