PRIJAVILI MUP-u

Iz Raiffeisen banke upozoravaju na lažne poruke: ‘Poslovanje banke je u potpunosti stabilno, netko širi paniku‘

- Novac klijenata je u potpunosti siguran, a gotovina je uvijek dostupna u iznosima koji klijenti zatraže, kažu iz RBA

Ilustracija, RBA banka

 Rba Banka

Iz Raiffeisen banke Hrvatska danas upozoravaju javnost na lažne SMS i druge poruke koje su u opticaju proteklih dana i kojima se pokušava diskreditirati poslovanje i stabilnost RBA.

- Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Jučer smo navedene poruke prijavili Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnju istragu. Želimo naglasiti da je poslovanje naše banke u potpunosti stabilno te da su sve usluge i svi proizvodi dostupni. Novac klijenata je u potpunosti siguran, a gotovina je uvijek dostupna u iznosima koji klijenti zatraže, kažu iz RBA.

- Bitno je naglasiti kako RBA ne posluje na pogođenim tržištima Ukrajine i Rusije te upravo zato za nas ne postoji nikakva izloženost prema tim tržištima. 97% poslovanja RBA odvija se unutar Republike Hrvatske i Europske unije. Imamo visoku razinu kapitala, kao i iznimno visoku razinu likvidnosti, kažu iz banke.

- Želimo prenijeti poruku javnosti da ukoliko dobiju poruke koje šire dezinformacije i paniku, molimo da nam ih pošaljete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo ih proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova. Također, možete nas nazvati na broj 072 62 62 62, poslati direktnu poruku na društvenim mrežama ili javiti se direktno vašem osobnom kontaktu u našoj banci, stoji u priopćenju RBA u kojem se na kraju dodaje:

- Iskreno nam je žao svih koji su meta ovih lažnih poruka i razumijemo zabrinutost svakoga tko ih je zaprimio. Teško nam je razumjeti da pojedinci dodatno uzrokuju paniku šireći lažne vijesti. Mi ostajemo glas transparentnosti i jasnoće. Tu smo za naše klijente i slobodno nas mogu kontaktirati ako žele još dodatnih informacija, zaključuju iz Raiffeisen banke Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 22:19