‘ZASLIJEPLJENA MRŽNJOM‘

Iz HDZ-a odgovorili Daliji Orešković: ‘Kakva demonstracija očaja i frustracije‘

‘Ovakvim prozirnim podmetanjem ona u biti duboko podcjenjuje i same manjine‘, poručuju Daliji Orešković iz HDZ-a

Dalija Orešković

 Goran Mehkek/Cropix

Potpredsjednik HDZ-a i član stranačkog pregovaračkog tima o sastavljanju parlamentarne većine Ivan Anušić izašao je u srijedu pred novinare i nakon drugog sastanka s Domovinskim pokretom objavio da su razgovori prošli "afirmativno i konstruktivno".

No Anušić je zbog nes(p)retnog izbora riječi vrlo brzo postao tema.

Rekao je: "Idemo ka konačnom rješenju".

Njegova izjava mnoge je asicorala na - ono konačno rješenje. Naime, to je naziv plana nacističke Njemačke za sustavni genocid nad europskim Židovima, koji je doveo do posljednje, najsmrtonosnije faze holokausta.

Među onima koji su reagirali na Anušićevu izjavu bila je i Dalija Orešković koja je na X-u objavila screenshot Anušićeve izjave, uz koju je napisala: "I, jeste li već eliminirali Srbe ili ćete to nakon što se do konačnog rješenja stigne?"

Iz HDZ-a su odlučili odgovoriti joj putem Facebooka.

- Umjesto da prizna uvjerljivi izborni poraz ljevice, Dalija Orešković i dalje je zaslijepljena mržnjom i gubitničkim kompleksima!

Nakon što je predsjednika HDZ-a usporedila s Hitlerom i nakon što redovito u svojoj totalitarnoj maniri dehumanizira i vrijeđa političke neistomišljenike, sada je otišla korak dalje. Prizemnim izmišljotinama povezuje Holokaust sa statusom nacionalnih manjina u Hrvatskoj, a čija je prava Vlada RH i HDZ-a promicala i štitila u protekla dva mandata. Ovakvim prozirnim podmetanjem ona u biti duboko podcjenjuje i same manjine.

Kakva demonstracija očaja i frustracije poražene ljevice - kojoj su građani treći put zaredom dali odbijenicu na izborima - stoji u statusu HDZ-a na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:07