VODOSTAJ U PORASTU

IZ DUNAVA SPAŠENE PRVE ŽRTVE POPLAVE Dva mala laneta Disney i Demetra voda razdvojila od obitelji

 'Za šapu!Vukovar'

Dva malena laneta u dobi od možda dva tjedna spašena su u utorak poslijepodne iz nabujalog Dunava kod Borova, gdje ih je našao jedan mještanin ovog sela dok je obilazio obalu velike rijeke. Bili su sami, košuti nije bilo ni traga, pa ih je odnio svojoj kući, gdje su ih nahranili mlijekom, a potom kontaktirali Sklonište za divlje i zakonom zaštićene životinje AWAP u Zaprešiću.

- Mi se inače dosta brinemo za životinje, posebno one napuštene, no lanad ipak zahtijeva posebnu pažnju i nismo se mogli toga prihvatiti, pa smo se javili stručnjacima - kazala nam je Jelena Šarkić, čiji je otac pronašao lanad, koja su već u srijedu bila na putu za Zaprešić, gdje su ih prevezli volonteri vukovarske udruge „Daj šapu“, koji su im dali imena Disney i Demetra

- Nije bilo druge nego ih odvesti tamo, jer su premladi da bi sami opstali u divljini, a kako su predugo bili u kontaktu s ljudima izgubili su dio svoga mirisa te primili i nešto ljudskog mirisa zbog čega ih niti jedna košuta u divljini ne bi primila k sebi. Jedini spas bio je smjestiti ih u sklonište - kazala nam je predsjednica vukovarske udruge Maja Banovak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:11