SLUČAJ DIOKI - JANAF

Ivo Sanader se u USKOK-u ponovno pojavio bez odvjetnika. Opet nije dao iskaz

Iako je angažirao čak tri odvjetnika nitko od njih danas nije u USKOK došao sa Sanaderom
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader jutros je došao u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici. Istražitelji su ga željeli ispitati o optužbama da je zajedno s vlasnikom Diokija Robertom Ježićem toj tvrtki pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura na štetu državnog poduzeća JANAF. No, kako se Sanader ponovno pojavio bez odvjetnika davanje iskaza je odgođeno.

Određen mu je novi termin saslušanja, 7. veljače. Ako i tada dođe bez ovjetnika, bit će ponuđen novi branitelj ili će mu ga sud odrediti po službenoj dužnosti, javlja HRT.

Iako je angažirao čak tri odvjetnika nitko od njih danas nije u USKOK došao sa Sanaderom - Čedo Prodanović oporavlja se od operacije, Goran Suić je otputovao iz Hrvatske, a Jadranka Sloković je zbog prehlade odgodila sve odvjetničke obveze.

Podsjetimo, USKOK je 8. ožujka prošle godine proširio istragu protiv Sanadera i vlasnika Dioki grupe i riječkoga Novog lista Roberta Ježića zbog sumnje da su Ježićevoj tvrtki pokušali pribaviti nezakonitu dobit od čak 10 milijuna eura na štetu državnog poduzeća JANAF.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 19:10