NASTAVLJA SE SUKOB PREDSJEDNIKA I JANDROKOVIĆA

Ivo Josipović: Svaki ministar koji napada predsjednika mora odstupiti

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković ocijenio je danas da je objava kandidata za nove veleposlanike u medijima napad na njegovo ministarstvo iza kojeg stoji SDP, javlja HRT.

- Zašto se sve to radi? Zato što bi SDP s partnerima želio raditi ono što su radili od 2000. do 2003. i vratiti sustav na tu razinu - rekao je Jandroković na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Šef hrvatske diplomacije nije želio nagađati jesu li imena procurila iz Ureda predsjednika Josipovića, koji je ranije zatražio Jandrokovićevu smjenu navodeći kao razlog nepoštivanje procedure i medijske napade.

- Neću spekulirati odakle su procurila imena, ali iz MVPEI-a sigurno nisu - rekao je Jandroković dodajući da je spreman za što skoriji sastanak s Josipovićem na kojem bi se "ime po ime" analizirao prijedlog o novim veleposlanicima i konzulima, navodi HRT.

Josipović: Popis veleposlanika nije izišao s Pantovčaka

ZAGREB - Sramota je što su imena veleposlanika procurila u javnost, no ta imena nisu izašla s Pantovčaka. Mislim da svaki ministar koji napada predsjednika mora odstupiti, pa tako i Gordan Jandroković, no odgovornost za to je na premijerki Jadranki Kosor, rekao je okupljenim novinarima predsjednik Ivo Josipović na obilježavanju 20. obljetnice Vojne policije na Hrvatskom vojnom učilištu , javlja 24sata.

Dodao je da s premijerkom Jadrankom Kosor zbog obveza i putovanja još nije dogovorio sastanak, no da za njega ima vremena, te da će obaviti razgovore s kandidatima za veleposlanike kada službeni prijedlog i mišljenje dobije na stol, navodi 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:20