REFERENDUM ZA OPOZIV

ISTRAŽIVANJE O IZBORIMA: Kregar pao, Srića iznenađenje, Šprem vodi

Zagreb, 210411.Trg Stjepana Radica, Poglavarstvo.Milan Bandic odrzao je konferenciju za novinare nakon sjednice Gradske skupstine Grada Zagreba na kojoj se trebao ocitovati o svojim potezima i odluci skupstine po kojoj cijene vrtica ostaju iste, te odbacivanju gradonacelnikova prijedloga da se participacija roditelja u cijeni vrtica odredjuje prema njihovom dohodovnom cenzusu. Na slici: Milan Bandic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Referendum za opoziv gradonačelnika Milana Bandića mogao bi proći i po aktualnom Zakonu o referendumu koji propisuje da na njega mora izaći 50 posto plus jedan birač prijavljen u Zagrebu.

Naime, prema rezultatima istraživanja koje je na reprezentativnom uzorku od 1000 ispitanika CATI metodom za portal Zagrebancija.com napravila agencija Vectura na referendum bi izašlo čak 56,85 posto građana.

Podsjetimo, Jutarnji list prije nekoliko tjedana je radio isto istraživanje i prema tim rezultatima na referendum bi izašlo 60,2 posto građana. Ova dva rezultata samo potvrđuju nezadovoljstvo građana vladavinom Milana Bandića.

Neodlučnih oko izlaska na referendum je 13,91 posto, dok je njih 29,24 posto odlučno da ne bi izašli na birališta na pitanje povjerenja Bandiću.

Od onih koji bi izašli na referendum za opoziv Bandića bi se izjasnilo čak 63,67 posto, dok bi Bandića kao gradonačelnika dalje želilo 24,82 posto. Onih koji ne znaju kako odgovoriti je 11,51 posto.

Originalan tekst pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 20:33