OBRUČ SE STEŽE

Istražitelj Hypa s Bajićem i Rohatinskim razgovarao i o Sanaderu

 Marko Miščević/Cropix

ZAGREB - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i guverner HNB-a Željko Rohatinski razgovarali su jučer sa Rolfom Holubom, šefom istražnog povjerenstva pokrajine Koruška za aferu Hypo banke, potvrdili su DORH RH i HNB.

Holub je najavio da će uskoro ponovno doći u Hrvatsku, i to u Pulu, gdje će provjeriti poslovanje Hypo Alpe-Adria banke u Istri.

Razgovor je obavljen u skladu s međudržavnim sporazumom Hrvatske i Austrije o suradnji u pravnim pitanjima radi razmjene informacija vezanih uz poslovanje Hypo banke u Hrvatskoj, ističu u HNB-u.

U HNB-u ne žele otkrivati pojedinosti razgovora dok traje istraga, no Rolf Holub izjavio je za APA-u kako je guverner Rohatinski izrazio spremnost da pisano odgovori na pitanja povjerenstva.

Holub ističe kako ga zanima zašto je HNB prvo bio protiv toga da Bayerische Landesbanke (BayernLB) preuzme Hypo banku, a na kraju to ipak odobrio.

On je također potvrdio da se razgovaralo i o bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

"Mislim da je Wolfgang Kulterer otvorio gospodarska vrata, a Haider politička", istaknuo je, napominjući kako se tek treba otkriti koji su političari bili umiješani i kakvu je ulogu imao Sanader pri Bayernovu preuzimanju Hypo banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 06:59