PRVI iPAD U HRVATSKOJ

iPad u gradu: Odličan i u hodu, za Hrvatsku čekajte 3G model

 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Novinari Jutarnjeg u četvrtak su isprobali prvi iPad koji je stigao u Hrvatsku. iPad ispunjava očekivanja kada je riječ o stilu, dizajnu i jednostavnosti korištenja. Prošetali smo s njim po gradu i to je uistinu najpraktičniji uređaj iz ranga tableta ili netbooka.

Bez problema se koristi u šetnji; konačno smo dobili gadget od kojeg nas ne zaboli ruka nakon što ga neko vrijeme držimo u ruci.

Za nezahtjevne korisnike ima sve što je potrebno - prije svega jednostavnost i superbrzi pristup sadržaju. Touch-screen tipkovnica je sjajna i mala je mogućnost pogrešnoga ukucavanja slova, čak dok hodate.

Pristup internetu je vrlo brz, no tu dolazimo do naše prakse da se internetu ne može pristupiti s puno mjesta. Na više lokacija u centru Zagreba nije bilo signala, pa radije pričekate 3G model.

No, vratimo se iPadu. Lijep je, zabavan, brz i za prosječnog korisnika idealan.

Lijep, brz i zabavan

Super je što se ne morate zamarati dizanjem sustava, uključivanjem, isključivanjem i ostalim “dosadnim” funkcijama. Mane su mu nedostatak Flasha i utora za USB, a nema ni kameru niti mogućnost multitaskinga. Ako vam se ne žuri, pričekajte napredniji model. Kako stvari stoje, nećemo ga čekati dugo.

Žene će s njim izgledati elegantnije

Sa “ženskoga gledišta”, vrlo je ugodan oku, izgleda ljepše od netbooka i može se nositi poput fascikla. Elegantni crni ekran, siva stražnja strana i debljina od pola inča detalji su koji su važni onima kojima je bitan i izgled gadgeta. Nosite ga kako želite - u ruci, u torbi, u džepu, ali malo većem, i bez brige da će vas “umoriti”. Ipak, zabrinjava da na više lokacija u centru Zagreba nije bilo nikakvog signala za internet, što je pomalo čudna pojava u zemlji u kojoj ima više mobitela nego stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 06:24