SVI SU SUMNJIVI

Informacije cure, pod istragom Ministarstvo vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova nezadovoljno je zato što su mediji doznali priču o Tadiću
 EPH

ZAGREB - Nitko od predstavnika vlasti RH danas nije htio komentirati prijedlog diplomata Velike Britanije da se predsjednik Srbije, Boris Tadić, angažira u promicanju Sporazuma o arbitraži Hrvatske i Slovenije .

Britanci zovu Tadića

- MVPEI je pokrenuo istragu radi utvrđivanja odgovornosti za neovlašteno odavanje podataka, vezanih uz objavljivanje dijela bilješke MVPEI-ja u Novom listu. Riječ je o dokumentu koji je namijenjen isključivo Uredu predsjednika, Uredu predsjednice Vlade i diplomatskoj službi. Ministarstvo smatra da se radi o djelu za koje treba utvrditi počinitelja zbog onih koji zlorabe pristup službenim bilješkama - odgovorio je danas Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova. Novi list objavio je sadržaj bilješke s ručka državnog tajnika Davora Božinovića s Davidom Bluntom, Andrewom Pageom i Stephenom Wordsworthom, britanskim veleposlanicima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Velikoj Britaniji je stalo da referendum uspije pa smatraju da bi angažman Borisa Tadića, s velikim ugledom u regiji, mogao pomoći uspješnom ishodu slovenskog referenduma.

Slovenci će na referendumu 6. lipnja odgovarati na pitanje jesu li za ili protiv toga da već ratificirani sporazum o arbitraži s Hrvatskom postane važeći. U Sloveniji je to glavno političko pitanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:14