SUMNJA

IMOVINU MU ISTRAŽUJE USKOK Je li najbogatiji policajac u Hrvatskoj legalno stekao vile?

Kao opravdanje za nekretnine Ćelić navodi bogatog oca koji u Njemačkoj ima prijevozničko poduzeće

Je li najbogatiji hrvatski policajac, kako su bivšeg načelnika PU karlovačke, prije zapovjednika ATJ Lučko, Josipa Ćelića prozvali mediji zbog brojnih nekretnina koje ima u Zagrebu, Karlovcu i na Jadranu , svoju imovinu stekao na zakonit način odlučit će USKOK-ovi državni odvjetnici.

Dušan Miljuš, glasnogovornik MUP-a, potvrdio je da je unutarnja kontrola provjerila navode u nekim tiskovinama iz kolovoza 2012. u kojima je izražena sumnja u način na koji je Čelić stekao imovinu. Posebno izvješće proslijedili su USKOK-u.

- Što piše u izvješću dostavljenom USKOK-u javnost ne smije znati - rekao je Vuk Đuričić iz USKOK-a.

Iz krugova bliskih Ćeliću stižu informacije da policajcu, koji je velik autoritet zbog poslova koje je obavljao, unutarnjom kontrolom zapravo nije utvrđeno ništa sporno.

U izjavi za Jutarnji, neposredno pošto je priča došla u medije, rekao je kako je očito da mu se podmeće, i to baš u vrijeme njegova mogućeg reizbora na mjesto prvog čovjeka policije u Karlovcu.

- To su sve podmetanja i zna se zbog čega su te priče sada puštene u medije. Zna se i tko to pušta, uzme li se u obzir da traje natječaj za mjesto načelnika. Kao šef karlovačke policije nekim ljudima očito smetam pa u javnost puštaju dezinformacije o porijeklu imovine - rekao je Ćelić, dodavši da je i sam zatražio da se ispita porijeklo njegove imovine. Javnosti nije rekao odakle mu nekretnine, no ljudima iz okruženja kao opravdanje naveo je bogatog oca koji u Njemačkoj ima prijevozničko poduzeće. U imovinskoj kartici, podsjetimo, navodno je sedam stanova i vila. Ćelić nakon svega doista nije potvrđen na mjesto šefa karlovačke policije. Neko je vrijeme bio neraspoređen, a prije godinu dana dobio je posao na Policijskoj akademiji.

Ipak, doznajemo da većinu vremena nije na poslu, nego na bolovanju. USKOK-ova odluka vjerojatno će usmjeriti i brojne sudske postupke koje je Ćelić, optužujućih ih za klevetu, podnio protiv nekih medija i osoba koje su sumnjale u zakonito stjecanje imovine.

Svjedok na suđenju za Grubore

Bivši načelnik PU karlovačke Josip Ćelić novinske je stupce punio i kao svjedok na suđenju za ratni zločin u Gruborima , priznavši na sudu da je o akciji u kojoj je neposredno nakon Oluje 1995. godine sudjelovao kao pripadnik interventne jedinice iz Lučkoga, napisao ukupno tri izvješća.

Prvo prema onome što su prijavili zapovjednici grupa koje su bile na terenu, drugo na temelju onoga što mu je diktirao Željko Sačić, ratni načelnik sektora specijalne policije, i treće nakon povratka u bazu specijalne policije ATJ Lučko. ( G. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:29