NAKON PRIJAVE MEDIKE

Igor Rađenović: Opet se borim s metodama mafije. No, ovdje neću popustiti!

Novi polugodišnji ugovor dobila je Oktal Pharma na temelju bolje ponude

ZAGREB - Predsjednik Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb Igor Rađenović je na konferenciji za medije oštro opovrgnuo optužbe iz kaznene prijave koju je tvrtka Medika poslala USKOK-u. U njoj ga prozivaju da je počinio kazneno djelo jer je, prema prijavi, sklopio nepovoljniji polugodišnji ugovor o nabavi lijekova s tvrtkom Oktal Pharma i oštetio Mediku. Oktal Pharma tim je ugovorom postala glavni dobavljač sa 40 posto opskrbe za Gradske ljekarne.

Rađenović je i dokumentima potkrijepio tvrdnje.

- Ponuda Oktal Pharme bila je 20 posto povoljnija od Medikine ponude. Financijski to iznosi 1,4 milijuna kuna na polugodišnjoj razini. Jedini kriterij za ocjenjivanje ponuda bila je financijska bonifikacija (popust na količinu lijekova).

Oni koji su me optužili očito koriste metode koje su nešto drukčije od onih koje koristi građevinska mafija, ali jednako brutalne - rekao je Rađenović, koji je poznat kao zviždač iz Zagrebačkih cesta.

- Tako je počelo i u Zagrebačkim cestama, a završilo je batinama. Ovdje neću popustiti jer smatram da se borim za poštenu stvar - odlučan je Rađenović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:47