JEDRENJE NA DASCI

IFCA Youth & Junior natjecanje u Vignju na Pelješcu: Sportski i turistički spektakl

Poznat po svojim idealnim uvjetima za jedrenje na dasci, Viganj pruža jedinstvenu kombinaciju jakih vjetrova i prekrasnog krajolika
 Promo/

Viganj, maleno mjesto smješteno na zapadnoj obali Pelješca od 17. do 22. lipnja postaje domaćin IFCA Youth & Junior Europskog Prvenstva, prestižnog događaja u svijetu jedrenja na dasci. Ovo natjecanje ne samo da privlači mlade talente iz cijelog svijeta, već i dodatno naglašava Viganj kao vodeću destinaciju za vodene sportove, priopćeno je iz organizacije.

Sportski raj na Pelješcu

Poznat po svojim idealnim uvjetima za jedrenje na dasci, Viganj pruža jedinstvenu kombinaciju jakih vjetrova i prekrasnog krajolika. Mjesto je odavno popularno među ljubiteljima vodenih sportova, zahvaljujući specifičnom maestralu koji redovito puše tijekom ljetnih mjeseci. Ovi savršeni uvjeti omogućuju natjecateljima da pokažu svoje vještine i uživaju u natjecanju na jednom od zasigurno najljepših mjesta za jedrenje na dasci na svijetu.

Natjecanje je otvoreno za mlade jedriličare iz cijelog svijeta, a očekuje se veliki odaziv s obzirom na reputaciju Vignja kao vrhunske destinacije za vodene sportove. Natjecatelji amateri zainteresirani za sudjelovanje također se mogu prijaviti putem službene stranice za registraciju.

Među već prijavljenim natjecateljima, ističu se imena poput Brendan Lorho, buduće zvijezde iz Francuske, Gabrielle Rosa iz Italije te naših uzdanica, Iana Anića i Hrvoja Čipčić Bragadina iz Hrvatske. Očekuje se sudjelovanje 70-ak mladih sportaša iz 11 zemalja, što će u Viganj privući preko 500 posjetitelja, uključujući obitelji natjecatelja, trenere i sportske entuzijaste.

Vjetar, adrenalin i turizam

Jedrenje na dasci kombinira elemente jedrenja i surfanja, što ga čini jedinstvenim sportom koji privlači generacije, a posebno mlade zbog svoje dinamike, uzbuđenja i suživota s prirodom, a natjecanja poput IFCA Youth & Junior događaja omogućuju mladim sportašima da pokažu svoje vještine, natječu se na međunarodnoj razini i stječu vrijedna iskustva. Ovaj sport zahtijeva izdržljivost, tehniku i spretnost, što ga čini izazovnim i uzbudljivim, dodaje se u priopćenju organizatora.

- Oduševljen sam što možemo ugostiti IFCA Youth & Junior natjecanje ovdje u Vignju. Naša škola je započela u Bolu, a sada otvaramo novu lokaciju na Pelješcu, što je dokaz posvećenosti razvoju ovog sporta u Hrvatskoj. Dugogodišnja organizacija IFCA, PWA i IQ foil natjecanja omogućila nam je da stvorimo pravu platformu za mlade nade poput Palme Čargo, koja se ove godine kvalificirala za Olimpijske igre u Parizu. Volimo vjerovati da su naš entuzijazam i predanost rezultirali uspjehom naših sportaša na međunarodnoj razini, rekao je Toni Bulić, organizator natjecanja i pokretač jedne od prvih škola za jedrenje na dasci u Hrvatskoj.

Osim sportskog aspekta, IFCA Youth & Junior natjecanje ima i veliki turistički značaj za Viganj i cijeli Pelješac. Očekuje se da će događaj privući brojne posjetitelje, uključujući obitelji natjecatelja, ljubitelje sporta i turiste i pružiti savršenu prilika za lokalne ugostitelje i poduzetnike da predstave svoje proizvode i usluge međunarodnoj publici.

IFCA Youth & Junior natjecanje dodatno će staviti Viganj na kartu kao jednu od najatraktivnijih destinacija za jedrenje na dasci. Uz idealne prirodne uvjete i bogatu turističku ponudu, Viganj će zasigurno ostaviti nezaboravan dojam na sve sudionike i posjetitelje, promovirati sport i turizam te dodatno ojačati ugleda Vignja kao svjetski poznate destinacije za vodene sportove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 17:23