NEKRETNINA U GLINI

I kuća Žinićeva sina dobila crvenu naljepnicu, a ruševna je još od rata. Kako je to moguće?

Susjedi tvrde da je kuća ruševna još od rata te da ju potres nije dodatno oštetio
Kuća u Glini u Zagrebačkoj ulici kojoj je vlasnik sin Ive Žinića Dario Žinić. Stjepan Kostanjević i Dario Žinić (u krugu)
 Robert Fajt/Cropix/Grad Glina

Dario Žinić, sin sisačkog župana i zamjenik gradonačelnika Gline, kupio je prije dvije godine ruševnu kuću u Glini.

Nekretninu je svojevremeno zaboravio unijeti u imovinsku karticu, no priča oko kuće Žinića mlađeg aktualizirala se nakon potresa kad je na njoj osvanula crvena naljepnica i veliko crveno slovo "R", koje označava potrebu za rušenjem, pišu 24 sata.

Dario Žinić je prošle godine u razgovoru za Net.hr otkrio svoje planove s kućom izjavivši da je planira rušiti, no još nema "građevinski projekt za rušenje". Potvrdio je tad i da planira graditi kuću, ali još nema svu potrebnu dokumentaciju.

Kako kuća nije srušena, a sad je dobila crvenu naljepnicu i oznaku za rušenje, s pravom se postavlja pitanje hoće li posao za koji Žinić ranije nije imao dokumentaciju, obaviti država.

image
Kuća u Glini u Zagrebačkoj ulici kojoj je vlasnik sin Ive Žinića Dario Žinić.
Robert Fajt/Cropix

Inače, susjedi tvrde da je kuća ruševna još od rata te da je potres nije dodatno oštetio, a o njoj smo pisali kad smo istraživali sve nekretnine Žinićevih, o čemu možete pročitati OVDJE.

Zamjenik gradonačelnika Gline nije se javljao kolegama iz 24 sata, no inženjer Josip Atalić objasnio je kako se crvena naljepnica našla na Žinićevoj kući.

image
Kuća u Glini u Zagrebačkoj ulici kojoj je vlasnik sin Ive Žinića Dario Žinić.
Robert Fajt/Cropix

- Kuće koje su već bile srušene od prije ne dobivaju crvene naljepnice. Ta je ulica obiđena neposredno nakon potresa. Naljepnica je stavljena preventivno, ali je u aplikaciji uneseno da je od prije oštećena i da je napuštena. Svi podaci iz aplikacije dostupni su svim službama, tako da s tim opisom ta nekretnina neće moći biti srušena o državnom trošku, tvrdi Atalić za 24 sata, ali i dodaje da veliko crveno slovo "R" njihovi inženjeri sigurno nisu napisali.

image
Kuća u Glini u Zagrebačkoj ulici kojoj je vlasnik sin Ive Žinića Dario Žinić.
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 22:16