I DALJE - SIVO

I danas kiša, pljuskovi i grmljavina, važno upozorenje HAK-a, evo kakvo nas vrijeme čeka u ostatku tjedna

Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 18 i 23 Celzijeva stupnja

Ilustracija, kiša

 Damjan Tadic/Cropix

U Hrvatskoj će u utorak biti promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom ili pljuskovima s grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, na sjevernom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije, a od sredine dana češća sunčana razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i južni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu uglavnom bura te istočnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23 Celzijeva stupnja.

DHMZ kaže da će u Zagrebu do kraja tjedna biti promjenjivo i kišovito. Nakon što padne u utorak, kiša će u srijedu uzeti malu pauzu, ali će se vratiti već u četvrtak i neće stati sve do posljednjih sati petka. Najviše će je pasti u noći s četvrtka na petak. U subotu će biti uglavnom sunčano, a kiša će se zatim vratiti u nedjelju. Padat će, prema DHMZ-u, i u ponedjeljak, 20. svibnja.

Kiša će u Rijeci pasti u utorak, četvrtak, petak, subotu i ponedjeljak. Najviše će je pasti u petak.

Situacija će biti bitno povoljnija u drugim velikim gradovima. U Osijeku će kiše biti u petak, nedjelju i ponedjeljak, u Splitu će kiša pasti u petak i nedjelju.

Kolnici su mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni, upozorava Hrvatski autoklub u jutarnjem izvješću u utorak.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke - obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:35