TREBA JOJ 150.000 $

Humanitarna akcija: Pomozite maloj Stefani, hitno mora na operaciju u Ameriku!

 Mišković/CROPIX

Do rujna prošle godine mala Stefani bila je vesela i razigrana djevojčica. Baš kao i svaka petogodišnjakinja, obožavala je vrtić i igre sa svojom osmogodišnjom sestricom. No, roditelji su tada primijetili da se sa Stefani nešto događa: rukicama se počela udarati po glavi, čupala je kosu, pa čak i lupala glavicom o pod. Stalno se žalila na jake glavobolje. Ubrzo je sve teže hodala, teže je govorila i vid joj je naglo oslabio. Završila je u zagrebačkoj bolnici Goljak gdje je već prva snimka glave pokazala je da djevojčica između malog i velikog mozga ima cistu. Roditelji su pomoć potražili na Rebru, no tamo im je rečeno da je s djetetom sve u redu i da operacija nije potreba.

Rijedak sindrom

- Nismo željeli odustati. Ona više nije mogla spavati, bilo je sve teže - kaže Stefanina majka Anita Milda koja je tek u Klaićevoj bolnici saznala da je Stefani oboljela je od rijetkog Arnold-Chiarijeva sindroma, malformacije kada kost, odnosno vršni pršljen uraste u mali mozak i pritišće ga. Nažalost, djevojčici je uz to u kralježnoj jami otkriven tumor.

- Liječnici su nam rekli da je jedini izlaz hitna operacija, najkasnije u roku od dva mjeseca, inače malenoj prijeti paraliza. Kako je to u Hrvatskoj rijetka bolest, ni sami liječnici nisu znali što dalje. U Klaićevoj bolnici su joj uklonili kost i tumor, ali problem nije riješen - kaže majka Anita. Uspjeli su doći do liječnika u Chicagu, gdje se taj sindrom liječi rutinski, no troškovi su iznimno visoki. Samo operacija stoji oko 150 tisuća dolara.

Roditelji pred zidom

A Stefanini roditelji žive kao podstanari i jedini prihod četveročlane obitelji je očeva plaća. - Pred zidom smo i ne znamo kako dalje. Nemamo ni za toplice, a želimo je odvesti kod stručnjaka u Chicago barem na kontrolu - kažu Stefanini roditelji kojima je svaka pomoć potrebna.

Svi koji žele pomoći, mogu to učiniti na broj žiroračuna u Hypo banci 2500009-3103679220

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 16:58