TKO JE BIOTERORIST?

HUBOL oštro o Penavinoj izjavi: ‘Kolika mora biti njegova inteligencija... U medicini bi rekli - u tragovima‘

‘Izmišljati i širiti lažne vijesti kojima se ugrožava sigurnost građana, što zastupnik Penava sada radi, puno je više od prekršaja‘

Ivan Penava 

 Vlado Kos/Cropix

Nakon što je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao kako su "covid potvrde, budući da zarazu šire i cijepljeni i necijepljeni, omogućile 'bioteroristima' da bez medicinske kontrole ulaze u bolnice i staračke domove bez obzira na razinu antitijela i prisustvo virusa u sebi", reagirao je HUBOL - Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

'Kolika mora biti inteligencija nekoga tko osobe s imunitetom stečenim cijepljenjem protiv COVID 19 bolesti naziva bioteroristima, teško je odrediti. U medicini bi rekli, u tragovima. U medjuvremenu, hrvatska smrtnost od COVID-a je u samom europskom vrhu. Tragična je to spoznaja, kao i ona da je izmišljati i širiti lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo, a ugrožava sigurnost građana, što zastupnik Penava sada radi, puno više od pukog prekršaja. Zastupniče Penava, to je pravi bioterorizam. Ako možete razumijeti', napisali su na Facebook profilu HUBOL-a.

Podsjetimo, Penava je jučer rekao da se "danas hrvatsko društvo, sukladno znanstvenim spoznajama da i cijepljeni i necijepljeni šire zarazu, nalazi u situaciji da je dio 'bioterorista' dao covid putovnice da slobodno prolaze ulicama grada i, što je najgore, ulaze u bolnice i staračke domove bez bilo kakve kontrole, bez obzira na razinu antitijela i prisustvo virusa u sebi".

Istaknuo je da su u zadnjih godinu i pol medicinska struka i Nacionalni stožer civilne zaštite zbog uskih stranačkih interesa podređeni kako bi se ostvarili poeni na prošlim izborima, a na taj način se izložilo zdravlje i sigurnost svih građana.

To je, naglasio je, apsolutno neprihvatljiva politika i vrlo pogrešan smjer koji je doveo do podijeljenosti u hrvatskom društvu na liniji cijepljeni-necijepljeni, umjesto da se držimo merituma ako nam je stalo zaustaviti širenje zaraze, a to bi po Penavi trebalo biti testiranje i utvrđivanje razine antitijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:48