SKANDALOZNE PRIJETNJE

Hrvatski brodari bijesni, počeli su planirati otmicu novinara: ‘Dajmo svi po 100 eura da tog idiota netko provoza u gepeku!‘

Osim toga, odlučili su angažirati i PR agenciju, a spominjao se iznos cijelog posla od 100.000 eura

Turistički brodovi, ilustracija

 Vojko Basic/Cropix

Portal Morski.hr objavio je snimku sa sastanka Hrvatske udruge privatnih brodara i poruke u kojima se predlaže otmica novinara Morskog, točnije da ga se “malo provoza u gepeku” zbog tekstova koje objavljuju. Osim toga, odlučili su angažirati i PR agenciju, a spominjao se iznos cijelog posla od 100.000 eura.

Morski.hr navodi da su poruke i snimka objavljeni u WhatsApp grupi kako bi oni koji nisu sudjelovali na sastanku bili informirani o donesenim odlukama. Prema dokumentima koje je dobio portal, udruga pod vodstvom Arsena Ercegovića, angažirala je PR agenciju IMC iz Zagreba, koju zastupa stručnjakinja Ankica Mamić.

S njom su održali sastanak, a u dokumentu kojim su obavijestili članove udruge o odlučenom, pisalo je da je udruga pronašla odvjetnika Tihomira Duplića koji je stručnjak za pomorsko pravo i jednu od najboljih PR agencija.

Priložili su snimku razgovora, uz napomenu da je udruga kontaktirala i PR stručnjaka Jerka Trogrlića, koji je, kako navode, također bio spreman na suradnju i planirali su tražiti njegovu ponudu.

- Ugovor s PR agencijom se potpisuje na godinu dana, a ukupni iznos doseže 100.000 € pa Udruga sama iz svojih sredstava dobivenih od uplata članarine to ne može pokriti. I na navedenom sastanku je već najavljeno da će se sredstva za ovu svrhu prikupljati zasebno - pisalo je u dokumentu, kako prenosi Morski.hr.

Upravni odbor Udruge, navodi portal, uputio je poziv svim brodarima da uplate tisuću eura po brodu u sljedećih tjedan dana. Planirali su potpisati ugovor s PR agencijom ako se prikupi dovoljan iznos, inače bi u suprotnom vratili novac onima koji su ga uplatili.

- Dakle, drage naše kolege, sve je na vama. Svi ste svjedoci stalnog negativnog pisanja o nama turističkim brodarima po raznim medijima, poglavito onom Morski.hr. A sukladno toj negativnoj slici, prema nama se tako odnose i ostali dionici s kojima se susrećemo u našem poslovanju kao što su predstavnici raznih institucija te cjelokupna javnost. Konačno je došlo vrijeme da kažemo dosta i krenemo u svojevrsnu medijsku ofenzivu da pokažemo svima koliko smo važni za naše društvo i državu te da potvrdimo ugled i položaj koji zaslužujemo svojim predanim radom - navodi se u dokumentu, prema pisanju Morskog.hr.

Portal dodaje da se Ankica Mamić na sastanku hvalila poznanstvima s potpredsjednikom Vlade Brankom Bačićem i novim ministrom turizma Tončijem Glavinom. Neki su na sastanku predložili da se otme novinara Morskog.

- Evo Cesarica (op.a. ime broda) platila i moli za prijedlog da još svi damo po 100 eura, da netko provoza u portapaku (op.a. = prtljažniku) idiota iz Morskog.hr. Red je više da ga neko istrese, pa mu neće više padat na pamet. Hvala - objavio je jedan od njih u WhatsApp grupi Brodari na Jadranu, a navodno se desetak sudionika složilo.

Bilo je i prijedloga da ga treba provozati trajektom do Brača i golog ostaviti na Vidovoj gori.

- Zbog ozbiljnog straha u počinjenje kaznenog djela organiziranog kriminala i za po život i zdravlje naših novinara, sve sudionike ove komunikacije, kao i organizatore koji su ih potakli na to, prijavili smo kriminalističkoj policiji i Državnom odvjetništvu koje u ovim trenucima obavlja aktivnu istragu - poručilo je uredništvo Morskog.hr uz napomenu da nije prvi put da primaju prijetnje brodara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 20:11