IZDRŽAVANJE KAZNE

Hrvatska zaboravila poslati papire: BiH morala poslati Paravinju u Banja Luku!

BiH bi rado poslala Paravinju na izdržavanje kazne u Hrvatsku, ali prethodno od nje mora za to dobiti službeni zahtjev. A njega nema

Dragan Paravinja prebačen je iz zatvora Kula u Istočnom Sarajevu u Kazneno-popravni zavod u Banjoj Luci. piše Večernji list .

Njegova odvjetnica Milana Borovčanin-Bulić kaže da je poslan na izdržavanje zatvorske kazne zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine, zbog čega je na Osnovnom sudu u Sokolcu osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. No, tu kaznu u BiH ne mora izdržati do kraja ako Hrvatska podnese (a još nije) zahtjev da ostatak kazne izdržava kod nas.

Kako nam je odgovoreno u Ministarstvu pravosuđa BiH , "dvije se države mogu dogovoriti, na zahtjev pravosudnih tijela Hrvatske i uz suglasnost mjerodavnih pravosudnih tijela u Bosni i Hercegovini, da osuđeni preostali dio kazne zatvora izrečene u Bosni i Hercegovini izdržava u Republici Hrvatskoj". To je, uostalom, predviđeno i rješenjem ministra pravosuđa BiH iz prosinca prošle godine, kojim je dopušteno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj, piše Večernji list .

Originalni članak pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:25