NIJE UVRŠENO U DNEVNI RED

Hrvatska može bolje: Reiner manipulira proceduru protiv obrazovanja kao nacionalnog prioriteta!

Željko Reiner
 Goran Mehkek / CROPIX

Inicijativi Hrvatska može bolje nije baš najbolje sjela odluka predsjednika Sabora da danas u dnevni red ne stavi raspravu o o potpori cjelovitoj Kurikularnoj reformi obrazovanja, što ga je predložio Klub HNS-a. Prijedlog je, objasnio je, stigao tek jučer, pa "naprosto" nije stigao biti uvršten u dnevni red, a to će biti učinjeno po Poslovniku, što je moguće ranije.

Povodom toga, iz 'Hrvatska može bolje' odaslali su priopćenje.

Nakon što je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio priliku da se na dnevni red Sabora stavi rasprava i glasanje o potpori Cjelovitoj kurikularnoj reformi obrazovanja, navodeći da je prijedlog stigao tek jučer, pa "naprosto" ne stigne biti uvršten u dnevni red, inicijativa Hrvatska može bolje! upozorava da je riječ o manipulaciji. Istovremeno je, naime, predsjednik Sabora dozvolio da se u dnevni red uvrsti 12 novih točaka među kojima je i izbor novih Ustavnih sudaca o kojemu se nadležni saborski Odbor tek jutros izjasnio.

S obzirom na ovakvu manipulaciju saborskom procedurom, zbog podrške više od 50.000 građana i građanki koji su se prekjučer okupili na prosvjedima širom Hrvatske i svijeta, inicijativa Hrvatska može bolje poziva saborske zastupnike da tijekom današnjeg sjednice inzistiraju na uvrštavanju ove teme na dnevni red. K tome, pozivamo sve zainteresirane da se s takvim zahtjevom obrate predsjedniku Sabora na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kao i svim zastupnicima.

Nećemo dozvoliti ignoriranje zahtjeva i poruka prosvjeda!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 23:32