KARAMARKO:

'Hrvati i Srbi odlično surađuju, najbolji primjer je slučaj Pukanić'

Govoreći za "Politiku" o dosadašnjoj suradnji o suradnji policija Hrvatske i Srbije ministar je kao dobar primjer naveo slučaj Pukanić i pljačku Hrvatske pošte u Splitu.
 Igor Sambolec / CROPIX

„Osnivanje Regionalnog centra za borbu protiv organiziranog kriminala ministarstava unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije odgovor je na povezivanje kriminalnih skupina u regiji, „ rekao je hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko za beogradsku Politiku.

"Realno je očekivati da će aktivnosti tog centra na prostorima Hrvatske i Srbije utjecati na dislociranje kriminalnih grupa i njihovih aktivnosti na prostore drugih država. Nama nije cilj da, pod navodnicima, protjerujemo kriminalce, već da u potpunosti onemogućimo njihove kriminalne aktivnosti i zato su nam kao partneri potrebne ostale države u regiji", bio je pozitivan Karamarko, istaknuvši kako je dosadašnja suradnja dvaju policija bila dobra, što se očitovalo u rješavanju teških ubojstava suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića, kao i pljačke Hrvatske pošte u Splitu.

"Također, i u aktualnom slučaju Kalinić-Simović kriminalističko istraživanje ide u dobrom smjeru. Između ostalog, zahvaljujući i razmjeni informacija zasnovanoj na punom povjerenju. Vjerujem da će nas to dovesti do rješavanja nekih teških zločina u kojima su akteri pripadnici 'zemunskog klana'", istaknuo je Karamarko, koji vjeruje kako neće biti problema ni oko izručenja Sretka Kalinića Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 16:19